Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası

LeyL

New member
Kullanıcı
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Tavuk eti
1 adet havuç
Maydanoz
Yeşil soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tel şehriye
Terbiyesi için;

1 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Öncelikle tavuk etlerinizi pişene kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kabın içine alarak küçük küçük doğrayın.

Daha sonra etlerinizi kaynattığınız tencerenin içindeki tavuklu su azaldıysa 1-2 su bardağı daha su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynarken 2 tane yeşil taze soğanı küçük bir şekilde içerisine doğrayın. 1 adet havucu rendeleyin ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye ekleyin. Daha sonra suyun miktarına göre 2-3 avuç tel şehriyeyi ve etlerinizi de ekleyin. Tel şehriyeler pişene kadar 10-15 dakika bekleyin. Piştikten sonra ateşin altını kısın ve bir avuç maydanozu kıyarak üzerine ekleyin.

Unu az miktar suyla topaklanmaması için karıştırın. Sonra içerisine 1 adet yumurta ve en son olarak 5-6 çorba kaşığı yoğurdu da ekleyerek iyice çırpın. Çorbanız biraz soğuduktan sonra terbiyeyi içine dökün. Afiyet olsun…
 
Üst
Alt