Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir

Ahmet

New member
Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
5,175
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Bu satırların yazarı da bir şeker hastasıdır ve bu hastalığın belirtilerini yoğun olarak yaşamaktadır. Şeker hastalığının belirtileri karakteristiktir. Bu belirtileri anlamak ve algılamak oldukça kolaydır. Biraz dikkat sayesinde hem kendiniz hem de çevrenizdeki insanlar için faydalı bir gözlem yapmış olursunuz.Sanırım 2012 yılının Ocak ayı idi iş arkadaşlarımdan birisi hiç hesapta yokken bana yemek yediğim halde hemen acıkıp acıkmadığımı sordu. Bende evet hemen hemen sürekli açlık çekiyorum diye cevapladım bu soruyu. Pekiyi vücudunda sebepsiz yere zamanlı yada zamansız kaşıntılar oluyor mu? Diye 2. Soru takip etti 1. Soruyu. Haklıydı arkadaşım. Vücudumda kıpırdanmalar, kaşıntılar, yer yer döküntüler… Bu muhabbetin sonunda arkadaşım teşhisi koydu “sende şeker hastalığı var”. Yok. Dedim “daha neler” bu kadar kesin konuşabilmek delilik. Ancak kendinden emin idi arkadaşım. Ertesi gün sabah aç karnına devlet hastahanesinin yolunu tuttum. Tetkikler, tetkikler, tetkikler vs. vs. saat 14.45 civarları doktorum kesin teşhisi koydu “sizde şeker hastalığı var” İşin kötüsü ciddi düzeylerde seyrediyor. Rahatsızlık önemli. Aradan bir buçuk yıl geçti. Vücudumu ve hastalığımı yeni yeni öğreniyorum. Şeker hastalığıyla başa çıkmanın yollarını keşfediyorum.Yazımda sizlere şeker hastalığının belirtilerinden bahsedeceğim. Lütfen dikkatlice okuyunuz. Merak ettiklerinizi bu bu yazı altındaki yorum kısmından sorabilirsiniz. Bu yazının yayılmasını ve daha fazla insana ulaşmasını isterseniz. Yandaki sosyal medya butonlarından paylaşınız.


Şeker hastalığı:Vücut hücrelerinin kandaki şeker moleküllerini hücre içerisine alamamaları nedeniyle kanda şeker düzeyinin artması hastalığın tanımıdır. Tip1 ve Tip2 diye iki türlü diyabet vardır. Diyabet şeker hastalığının tıp dilindeki adıdır. Aslında tip1 ve tip2 diyabet temelde aynı şeylerdir. tip1 ve tip2 diyabet hemen hemen aynı belirtileri verirler. tip1 diyabet hiç insülin hormonu salgılanmaması nedeniyle oluşurken tip2 diyabet pankreasın düzensiz ve ya düzeysiz insülin salgılaması nedeniyle oluşmaktadır.
Diyabetin Belirtileri:
Tuvalete Sık Çıkmalar: Kanda artan şeker miktarı böbrekleri uyarır bu durumda sık sık tuvalet ihtiyacını doğurur. Özellikle gece gelen sık tuvalet ihtiyacı şeker hastalığının habercilerindendir. Burada dikkat edilecek şey sadece sık idrara çıkmak tek başına şeker hastalığı habercisi değildir.
[h=4]Susuzluk, Aşırı su tüketme:[/h]Hastalık böbreklerden süzülen ve atılan su miktarını artırdığı için hasta günlük su tüketimini artırmaktadır. Bu su miktarındaki artış da tekrardan idrar ihtiyacını doğurduğundan kısır döngü idrar su-su idrar şeklinde devam etmektedir.[h=4]Üşüme hissinin kaybolması:[/h]Şeker vücut ısının artışına neden olmaktadır. Bu durum hastada üşüme hissinin kaybolmasına neden olmaktadır.[h=4]Vücutta çıkan küçük sivilce benzeri yaralar:[/h]Şeker hastalığının nedeni hücrelerin kandaki şekeri alamaması ve yeterince beslenmemesidir. Bu durumda bazı hücreler ölecek ve ölen hücrelerin bulunduğu bölgeler yara olacaktır. Vücutta oluşan sivilce benzeri yaralar da şeker hastalığının belirtisidir.[h=4]Yediğiniz halde kilo kaybetmeniz:[/h] Kanda insülün yetersizliği nedeniyle glikoz(şeker) düzeyi artar ancak hücreler beslenmemektedir. Besin kanda dolaşmaktadır fakat hücrelere girmemektedir. Bu durumda vücut kıtlık moduna girer ve depolanmış yağı yakmaya başlar. Yemek yeseniz de hızla kilo vermeye yani zayıflamaya başlarsınız.NOT: Bu durum kısa sürer belirli bir süre sonra verilen kilolar hızla geri alınır.[h=4]Vücutta hissedilen kaşıntı ve karıncalanma:[/h]Glikozun hücrelere alınamaması hücrelerde his değişimlerine neden olur. Bu değişim ya hissetmeme yada aşırı hissetme şeklindedir. Kaşıntı, karıncalanma, kıpraşamalar yada uyuşmalar beslenemeyen hücrelerin bu duruma karşı verdiği tepkilerdir.[h=4]Yediğiniz Halde Doymamanız:[/h]İnsan yeni yemek yediği halde neden kendisini aç hissede ki? Bu sorunun yanıtı diyabettir. Vücut hücreleri beslenmezse sürekli bir açlık hissi kaçınılmazdır.[h=4]Vücut yaralarının Geç iyileşmesi:[/h]Şeker hastalığı nedeniyle beslenemeyen hücre grupları kendi kendilerini onaramazlar bu durum geç iyileşen bir türlü kapanmayan yaralara neden olacaktır. Özellikle vücuda uzak yerler ayak parmakları el parmakları yaraları oldukça geç iyileşecektir.[h=4]Bel Çevresine Alınan Aşırı Kilo:[/h] Bel çevrenizde ciddi yağ kitlesi varsa ve bu yağlanmadan vücudunuzun diğer bölgeleri çok fazla etkilenmiyorsa. Şeker hastalığından şüphelenebilirsiniz.[h=4]Diğer Belirtiler:[/h]
  • Bulanık görme.
  • Kuru cilt.
  • Deri döküntüsü artışı.
  • Vücut morlukları.
  • Ağız yaraları
 
Üst
Alt