- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
Malzemeler
2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
200 gr ince bulgur
2 patlıcan
2 kabak
100 gr haşlanmış bezelye
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Sos için
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
Tuz
Hazırlanışı:
Bulguru yıkayıp suyunu süzün.
Üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak su ekleyip kapaklı bir kapta yumuşayıncaya kadar bekletin.
Patlıcanları ve kabakları yıkayıp kurulayın.
İri küp şeklinde doğrayın.
Üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin.
Zeytinyağı gezdirip harmanlayın.
200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sebzeleri fırından alıp ılındırın.
Büyük bir kapta bulgur ve tüm sebzeleri harmanlayın.
Sızma zeytinyağı, taze nane, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta çırpın.
Sebzeli bulgur salatasının üzerine gezdirip harmanlayın.
Bekletmeden servis yapın.
2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
200 gr ince bulgur
2 patlıcan
2 kabak
100 gr haşlanmış bezelye
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Sos için
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
Tuz
Hazırlanışı:
Bulguru yıkayıp suyunu süzün.
Üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak su ekleyip kapaklı bir kapta yumuşayıncaya kadar bekletin.
Patlıcanları ve kabakları yıkayıp kurulayın.
İri küp şeklinde doğrayın.
Üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin.
Zeytinyağı gezdirip harmanlayın.
200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sebzeleri fırından alıp ılındırın.
Büyük bir kapta bulgur ve tüm sebzeleri harmanlayın.
Sızma zeytinyağı, taze nane, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta çırpın.
Sebzeli bulgur salatasının üzerine gezdirip harmanlayın.
Bekletmeden servis yapın.