- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
100 gr ekşi krema
3 baş sarımsak
3 çorba kaşığı beyaz şarap
2 litre tavuk suyu
3 patates
100 gr tereyağı
100 gr soğan
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
1 çay kaşığı zerdeçal
Tereyağı eritilir. İçine dövülmüş sarımsaklar, ince ince doğranmış soğanlar ve 2 defne yaprağı ilave edilip 20 dakika kısık ateşte iyice öldürülür. 2 litre tavuk suyu ve zerdeçal ilave edilip kaynaması bekleniyor. Kaynamaya başlayınca küp küp kesilen patatesler ilave edilip 15 dakika normal ateşte kaynatılır. 3 çorba kaşığı beyaz şarap ilave edilip defne yaprağı arındırılır. Çorba blender’dan geçirilip 100 gr ekşi krema ile terbiye edilir. 5 dakika kısık ateşte bekletilip ocağın altını kapatılır. Cips ve pul biber ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
3 baş sarımsak
3 çorba kaşığı beyaz şarap
2 litre tavuk suyu
3 patates
100 gr tereyağı
100 gr soğan
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
1 çay kaşığı zerdeçal
Tereyağı eritilir. İçine dövülmüş sarımsaklar, ince ince doğranmış soğanlar ve 2 defne yaprağı ilave edilip 20 dakika kısık ateşte iyice öldürülür. 2 litre tavuk suyu ve zerdeçal ilave edilip kaynaması bekleniyor. Kaynamaya başlayınca küp küp kesilen patatesler ilave edilip 15 dakika normal ateşte kaynatılır. 3 çorba kaşığı beyaz şarap ilave edilip defne yaprağı arındırılır. Çorba blender’dan geçirilip 100 gr ekşi krema ile terbiye edilir. 5 dakika kısık ateşte bekletilip ocağın altını kapatılır. Cips ve pul biber ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!