- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
Malzemeler
- 5 adet patates (haşlanmış)
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 diş sarmısak
- Tuz ve karabiber
- Kimyon
- 1 küçük konserve garnitür
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos için:
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 1 çorba kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı hardal
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
- Kuru fesleğen veya kuru nane
Yapılışı
Patatesleri püre yapıp, bir kaba alın. İçine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber, kimyon, garnitür ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edip, elle yoğurun. Daha sonra hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, servis tabağına dizin. Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı mayonezi, 1 çorba kaşığı ketçabı, 1 çay kaşığı hardalı, 2 çorba kaşığı limon suyunu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice çırpın ve bu sosu servis tabağındaki topların üzerine gezdirin. Üzerine fesleğen ya da kuru nane serpip servis yapın.
Afiyet olsun...
- 5 adet patates (haşlanmış)
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 diş sarmısak
- Tuz ve karabiber
- Kimyon
- 1 küçük konserve garnitür
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos için:
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 1 çorba kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı hardal
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine:
- Kuru fesleğen veya kuru nane
Yapılışı
Patatesleri püre yapıp, bir kaba alın. İçine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber, kimyon, garnitür ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edip, elle yoğurun. Daha sonra hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, servis tabağına dizin. Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı mayonezi, 1 çorba kaşığı ketçabı, 1 çay kaşığı hardalı, 2 çorba kaşığı limon suyunu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice çırpın ve bu sosu servis tabağındaki topların üzerine gezdirin. Üzerine fesleğen ya da kuru nane serpip servis yapın.
Afiyet olsun...