BaRoN
Yönetici
- Katılım
- 2 Haz 2019
- Mesajlar
- 3,417
- Tepkime puanı
- 6,365
- Puanları
- 113
- Yaş
- 48
- Konum
- istanbul
- Cinsiyet
- Erkek
İzmir’den Türkiye’nin her köşesine yayılmış muhteşem tat! İzmir bombası tarifi ile çay saatlerinizin yanına enfes bir kurabiye hazırlayacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa sizleri mutfağa kadar alalım.
İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler
Dışının gevrek olması için hamuru oldukça ince açın. Kakaolu fındık kremasını kullanmadan önce buzdolabında bekletin.
İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 8 dakika pişirin. Afiyet olsun.
KAÇ KİŞİLİK | HAZIRLAMA SÜRESİ | PİŞİRME SÜRESİ |
20 Adet Orta Boy | 40 dakika | 8 Dakika |
- 1,5 su bardağıun
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 1/2 su bardağısu
- 1 yemek kaşığınişasta
- 1 yemek kaşığıtoz şeker
- 1 kavanozkakaolu fındık kreması
Dışının gevrek olması için hamuru oldukça ince açın. Kakaolu fındık kremasını kullanmadan önce buzdolabında bekletin.
İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, sıvı yağ, nişasta ve şekeri karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin.
- Ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor. 20 dakika dinlendirin.
- Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açın.
- İşlerine birer kaşık kakaolu fındık kreması sürül yuvarlayıp kapatın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 8 dakika pişirin. Afiyet olsun.