Marmarada Yetişen Ürünler
Marmarada Yetişen tarım Ürünleri
marmara bölgesinde tarım
Buğday : Trakya’da Ergene Bölümü’nde yoğun olarak yetiştirilir. Bölge
üretimde İç Anadolu’dan sonar 2. sırada yer alır.
Ayçiçeği : Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir. Türkiye üretiminin % 80 ini bu bölge karşılar. Ergene ve Güney Marmara Bölümleri’nde ekimi yoğunlaşır.
Zeytin : Güney Marmara Bölümü’nde Gemlik ve Mudanya Yöresi’nde üretimi yoğunlaşır. Bölge
üretimde Ege’den sonar 2. sırayı alır. İri kalitede sofralık zeytin yetiştirilir.
Şekerpancarı : Trakya
Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır.
Tütün : Bölge
Türkiye üretiminde 3. sırayı alır. Bursa
Balıkesir
Adapazarı’nda ekimi yoğunlaşır.
Mısır : Bölge
üretimde Karadeniz’den sonra 2. sırayı alır. Adapazarı ve Bursa önemli ekim alanlarıdır.
Pirinç : Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır. Edirne bölge üretiminde ilk sırayı alır.
Şerbetçi otu : Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılır. Bilecik Yöresi’nde ekimi yapılır.
Dut : Bölgede ipek böceği yetiştiriciliğine bağlı olarak dutçuluk önem taşır. Bursa
Balıkesir
Bilecik Yöresi’nde yoğun olarak yetiştirilir.
Meyve : Bursa Yöresi’nde yoğun olarak yetiştirilir. Şeftali
kiraz
çilek
kestane ve üzüm başlıcalarıdır.
Sebze : Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir. Domates
patates
sarımsak
soğan
patlıcan
kabak
biber başlıcalarıdır.
Marmarada Yetişen tarım Ürünleri
marmara bölgesinde tarım
Buğday : Trakya’da Ergene Bölümü’nde yoğun olarak yetiştirilir. Bölge
Ayçiçeği : Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir. Türkiye üretiminin % 80 ini bu bölge karşılar. Ergene ve Güney Marmara Bölümleri’nde ekimi yoğunlaşır.
Zeytin : Güney Marmara Bölümü’nde Gemlik ve Mudanya Yöresi’nde üretimi yoğunlaşır. Bölge
Şekerpancarı : Trakya
Tütün : Bölge
Mısır : Bölge
Pirinç : Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır. Edirne bölge üretiminde ilk sırayı alır.
Şerbetçi otu : Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılır. Bilecik Yöresi’nde ekimi yapılır.
Dut : Bölgede ipek böceği yetiştiriciliğine bağlı olarak dutçuluk önem taşır. Bursa
Meyve : Bursa Yöresi’nde yoğun olarak yetiştirilir. Şeftali
Sebze : Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir. Domates