Marmara Bölgesinde Yetişen Ürünler

  • Konbuyu başlatan Eqe
  • Başlangıç tarihi
E

Eqe

Guest
Marmarada Yetişen Ürünler
Marmarada Yetişen tarım Ürünleri
marmara bölgesinde tarım

Buğday : Trakya’da Ergene Bölümü’nde yoğun olarak yetiştirilir. Bölge
virgulll.gif
üretimde İç Anadolu’dan sonar 2. sırada yer alır.


Ayçiçeği : Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir. Türkiye üretiminin % 80 ini bu bölge karşılar. Ergene ve Güney Marmara Bölümleri’nde ekimi yoğunlaşır.


Zeytin : Güney Marmara Bölümü’nde Gemlik ve Mudanya Yöresi’nde üretimi yoğunlaşır. Bölge
virgulll.gif
üretimde Ege’den sonar 2. sırayı alır. İri kalitede sofralık zeytin yetiştirilir.

Şekerpancarı : Trakya
virgulll.gif
Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır.


Tütün : Bölge
virgulll.gif
Türkiye üretiminde 3. sırayı alır. Bursa
virgulll.gif
Balıkesir
virgulll.gif
Adapazarı’nda ekimi yoğunlaşır.



Mısır : Bölge
virgulll.gif
üretimde Karadeniz’den sonra 2. sırayı alır. Adapazarı ve Bursa önemli ekim alanlarıdır.


Pirinç : Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır. Edirne bölge üretiminde ilk sırayı alır.


Şerbetçi otu : Bira sanayinde tad ve koku verici olarak kullanılır. Bilecik Yöresi’nde ekimi yapılır.


Dut : Bölgede ipek böceği yetiştiriciliğine bağlı olarak dutçuluk önem taşır. Bursa
virgulll.gif
Balıkesir
virgulll.gif
Bilecik Yöresi’nde yoğun olarak yetiştirilir.



Meyve : Bursa Yöresi’nde yoğun olarak yetiştirilir. Şeftali
virgulll.gif
kiraz
virgulll.gif
çilek
virgulll.gif
kestane ve üzüm başlıcalarıdır.



Sebze : Bursa ve Adapazarı ovalarında yoğun olarak yetiştirilir. Domates
virgulll.gif
patates
virgulll.gif
sarımsak
virgulll.gif
soğan
virgulll.gif
patlıcan
virgulll.gif
kabak
virgulll.gif
biber başlıcalarıdır.
 
Üst
Alt