Canınız tatlı istediğinde imdadınıza yetişecek, beş on dakika içinde hazır olacak atıştırmalık bir tariftir krokan.Krokan (croquant)fransızcadan dilimize gelmiş bir kelime.Gevrek manasına geliyor.Bizdeki akide şekerini andıran bir görüntüsü var.İster tek başına ister tatlılarda kullanın,ama bu pratik tarif vazgeçilmeziniz olacak.
Malzemeler
- 1 Su Bardağı (200 gr.) Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Su
- 1 Su Bardağı Fındık
- Yağlı kağıt
- Öncelikle krokanı dökmek için yağlı kağıdı tezgaha serip hazırlayın.(Çünkü daha sonra karıştırmaktan serecek vakit olmuyor.Tecrübeyle sabit )
- Fındıkları da iri iri kırarak hazırlayın.
- Küçük bir tencereye şekeri, suyu ve fındıkları koyun.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritin.
- Şeker tamamen eriyip, açık kahverengini alınca ateşi kapatın.
- Hiç vakit kaybetmeden karışımı tezgaha yayın ve üzerini düzeltip yağlı kağıdı kapatın.
- Biraz ılınınca küçük parçalara bölün.
- Hava almayan bir kavanozda saklayın.
Son düzenleme: