Bitkisel Önerilerle Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer

  • Konbuyu başlatan Muzik
  • Başlangıç tarihi
M

Muzik

Guest
bogaz_agrisi_nasil_gecer_b.jpg



Kış aylarının gelişiyle birlikte, bakterilerin neden olduğu boğaz ağrısı şikayetleri de artıyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından olan boğaz ağrısı, yemek yemeyi ve hatta konuşmayı dahi güçleştiriyor. Bu ağrıya soğuk algınlığı, grip ve hafif ateş de eşlik ediyor. Boğaz ağrısı nasıl geçer diyen ve ilaç kullanmak istemeyenler için evde rahatlıkla hazırlanabilecek bitkisel tedaviler de var. İşte hem pratik hem de etkili bitkisel yöntemler!

Adaçayı gargarası

Kış aylarında havadaki virüslerin üst solunum yoluna yerleşmesi, boğazın şişip ağrımasına neden olur. Böylesi bir durumda adaçayı gargarası, bademcik ve boğaz iltihabının oluşumunu önleyici etkisiyle, uygulanabilecek en doğal tedavilerden biri. Yaklaşık bir su bardağı suda, bir tatlı kaşığı taze adaçayını on dakika kadar demleyin. Hazırladığınız bu çayla günde iki-üç defa gargara yapın. Ayrıca her gün bir bardak adaçayı içmek, kış aylarında sizi pek çok hastalığa karşı da koruyacak. Yalnız dikkat; adaçayı, hamile kadınların temkinli tüketmesi gereken bir içecek.

Okaliptüs çayı

Boğazdaki tahrişi azaltırken bronşit ve sinüzit ağrılarını da hafifleten okaliptüs, soğuk algınlığı ve gribe karşı yaygın olarak kullanılan bir bitki. Okaliptüs bitkisinin çayını yapıp içebileceğiniz gibi buharını soluyarak da burnunuzu ve sinüslerinizi açabilir, ağrınızı azaltabilirsiniz. Kaynar suya iki-üç kaşık okaliptüs atın ve buharını soluyun. Bu şifa dolu bitkinin çayını içmek istemiyorsanız demleyip soğuduktan sonra gargara olarak da kullanabilirsiniz. Hazırlanması kolay ve etkisi güçlü olan okaliptüs kürleri, boğaz ağrısı nasıl geçer diyenlerin dertlerine deva olacak.

Papatya çayı

Halk arasında iltihap önleyici özelliğiyle bilinen papatya, sinirleri yatıştırıcı ve uyku getirici etkiye de sahip. Gerçekten etkili doğal bir uyku ilacı olan papatya çayınının bu nedenle gündüz tüketilmesi pek önerilmiyor. Papatyanın çayını hazırlayıp soğutun ve bir şişeye koyup yanınıza alın. Hazırladığınız bu çayı gargara olarak gün boyu kullanabilirsiniz.

Ballı zencefil çayı

Zencefil antiseptik özelliği sayesinde virüs ve bakterileri yok eden, bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitki. Boğazınızda yanma ve ağrı hissettiğinizde zencefil çayı yapıp balla tatlandırarak içebilirsiniz. Bir bardak suyu kaynatın. İçine yarım çay kaşığının yarısı kadar toz zencefil ve biraz da bal ekleyin. Boğaz ağrısı nasıl geçer diye yakınanlar, ağrının kısa sürede azaldığını görecekler.
 
Üst
Alt