20 İlginç Gerçek

Markus

New member
Kullanıcı
Katılım
14 Eyl 2018
Mesajlar
2,971
Tepkime puanı
659
Puanları
0
Yaş
44
Konum
istanbuL
Cinsiyet
Erkek
1. İnsan, hayattaki hedef ve hayallerinizi başka insanlarla paylaştığı zaman, onlara erişme ihtimali azalmaktadır. Çünkü yapılan çalışmalar, onları paylaşmanın insanda motivasyonu düşürdüğünü keşfetmiştir.
2. Psikologlar tarafından bugüne kadar tespit edilmiş 400'ün üzerinde farklı fobi bulunmaktadır.
3. Psikologlara göre en sevdiğimiz müzikleri, hayatımızdaki belirli bir anıyla özdeşleştirdiğimiz için seviyoruz.
4. Yapılan çalışmalar, başkaları için para harcamanın insanı kendisi için para harcamaktan çok daha mutlu ettiğini kanıtlamıştır.
5. Araştırmalara göre parayı mal/mülkten çok deneyim için harcamak, insanı çok daha mutlu kılmaktadır.


6. Yapılan araştırmalara göre aşk, beyin kimyasında obsesif kompülsif bozukluğun yarattığı etkinin aynını yaratmaktadır.
7. Yeni yapılan araştırmalar, fobilerin genetik aktarımla DNA'mıza kazınmış olabileceğini göstermektedir.
8. Hamile kadınların %30'u, hamilelik sürecinde besin olmayan şeyler yemek istemektedir. Bu duruma "pika sendromu" adı verilmektedir.
9. Ender rastlanan bir psikolojik bozukluk olan "Cotard Sendromu"nda kişiler, çoktan ölmüş oldukları, çürümekte oldukları ya da hiç var olmadıkları sanısına kapılmaktadır.
10. Araştırmacılar bugün, "internet bağımlılığı"nı da psikolojik rahatsızlıklar kategorisinde değerlendirmek gerektiğini savunmaktadır.
11. Yapılan araştırmalar, Fransa'da her 5 insandan 1'inin hayatında en az bir kez depresyonla mücadele ettiğini kanıtlamıştır. Bu da Fransa'yı, dünyanın en depresif ülkesi yapmaktadır.
12. Kötümserliğin, insan DNA'sında bulunan belirli bir genden kaynaklandığı düşünülmektedir.
13. "Truman Sendromu", bazı insanlarda gözlemlenen ve kişinin bir televizyon programında yaşadığını düşündüğü gerçek bir rahatsızlıktır.
14. Beynimizde, reddedildiğimizde aktive olan kısımlarla, gerçek bir fiziksel acı yaşadığımız durumlarda aktive olan kısımlar aynıdır.
15. Ünlü bir insanın kendisine aşık olduğunu düşünen ve buna gerçekten inanan insanların sahip olduğu rahatsızlığa "Erotomania" ismi verilmektedir.
16. Telefon titremediği halde titrediği sanısına kapılma durumuna "hayalet titreşim sendromu" adı verilmektedir ve bu durum, insanların %68'inde görülmektedir.
17. Yapılan çalışmalar, bugün ergenlik çağındaki sıradan bir insanın sahip olduğu anksiyete seviyesinin, 1950'lerdeki ortalama bir psikiyatrik hastanın anksiyete seviyesine eşit olduğunu göstermektedir.
18. Araştırmalar, dua, ibadet, meditasyon gibi aktiviteleri düzenli olarak gerçekleştiren insanlarda psikolojik rahatsızlıklara daha nâdir rastlandığını göstermektedir.
19. Görme engelli insanlarda bugüne kadar hiç şizofreni vakasına rastlanmamıştır.
20. Yapılan çalışmalar, espritüel ve komik bulunan insanların depresyona daha yatkın kişiler olduğunu ortaya koymuştur.
 
Üst
Alt