Karadeniz Yemekleri

Şiir

New member
HanımZade
Katılım
8 Eyl 2018
Mesajlar
1,257
Tepkime puanı
1,734
Puanları
0
Yaş
32
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Kadın
Kaygana nasıl yapılır Karadeniz kahvaltılarının sorgulanmayan lezzeti
Kaygana nasıl yapılır? Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti kaygana tarifini sizler için hazırladık! Sizde kahvaltıda kaygana tarifini deneyebilirsiniz
4849


4850


Kaygana sabah kahvaltılarında zeytin ve peynirin yanında size eşlik edecek bir tarif hazırladık! Karadeniz'in eşsiz lezzetlerinden biri olan kahvaltılarda oldukça lezzetli olan 'Kaygana' tarifini elmaelma.com okurları için bir araya getirdik. Özellikle kahvaltı yapmak için zaman sorunu yaşamıyorsanız kahvaltının keyfini sonuna kadar sürmek için sofralarınızda kayganaya da yer açın! Kaygana nasıl yapılır? Kaygana yamak için gerekli malzemeler nelerdir? İşte hepsini huzurlu bir kahvaltı yapmak isteyenlerin sofrasından eksik etmek istemeyenler için hazırladığımız o tarif...

KAHVALTI İÇİN PRATİK KAYGANA NASIL YAPILIR?

Malzemeler;
4 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1/3 demet maydanoz, 1/3 demet dereotu, 3 dal taze soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı ayçiçek yağı yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın ve bu karışıma ilave ederek güzelce karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocakta ısıtın.
Harca 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun, yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde bir miktar yağ ilave ederek bu şekilde pişirdikten sonra sofranızda ekleyebilirsiniz!​
 

Şiir

New member
HanımZade
Katılım
8 Eyl 2018
Mesajlar
1,257
Tepkime puanı
1,734
Puanları
0
Yaş
32
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Kadın
4852


Mıhlama tarifi için malzemeler
  • 4 yemek kaşığı tereyağı​
  • 4 yemek kaşığı mısır unu​
  • 2 su bardağı su​
  • 300 gram Trabzon peyniri ( dil peyniri ya da çeçil peyniri de olur )​
Mıhlama Nasıl Yapılır
  • Tereyağını sahana alıp eritin. Tereyağının yanmasına izin vermeyin.​
  • Üzerine mısır ununu ekleyerek karıştırın. Mısır ununu kavurup rengi değişene kadar pişirin. Un kavrulurken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Aksi takdirde un hemen yanıp kararabilir.​
  • Mısır unu kavrulunca üzerine 1 bardak suyu ilave edip iyice karıştırın. Sıcak un, soğuk su ile buluşunca topaklanacaktır. Bu yüzden hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Mıhlamayı yerken ağzınıza hamur topları gelsin istemezsiniz. Bu yüzden iyice karıştıktan sonra kalan suyu da ilave edip pürüzsüz bir kıvama ulaşın.​
  • Karışımımız kaynamaya başladığında altını biraz kısın. Kısık ateşte kaynayan karışımın kabarcıklarından üzerine tereyağlar çıkıp tavanın kenarlarında birikmeye başladığında bize artık peynir istediğini gösterir. Trabzon peynirini elinizle tel tel ayırarak tavaya ekleyin.​
  • Ara ara karıştırarak mıhlamayı kısık ateşte pişirin.​
  • Pişen ve Trabzon peyniri eriyen mıhlamayı ocaktan alarak sıcak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşacağınız bu lezzet sizlere afiyet olsun.​
  • Mıhlamayı çoğu yerde su yerine süt ile de yaparlar. Siz de tercih ettiğiniz şekilde tarifte oynamalar yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz kahvaltı sofralarına çok yakışacak bir lezzet. Deneyince göreceksiniz ki sofranın baş tacı olacaktır.​
 

Şiir

New member
HanımZade
Katılım
8 Eyl 2018
Mesajlar
1,257
Tepkime puanı
1,734
Puanları
0
Yaş
32
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Kadın
4853


Karalahana çorbası (Trabzon) tarifi için malzemeler
  • 1 demet karalahana​
  • 200 gr haşlanmış barbunya​
  • 2 soğan​
  • 4 su bardağı su​
  • 1 su bardağı tane mısır​
  • 1 yemek kaşığı tereyağı​
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı​
  • 1~2 acı kuru kırmızıbiber​
  • Tuz​
  • Karabiber​
Karalahana çorbası (Trabzon) Nasıl Yapılır

Karalahanayı ince doğrayın. Üzerine tuz serpip biraz ovun ve acısının çıkmasını sağlayın. Tereyağı ile zeytinyağını tencerede ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanlar ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca karalahanayı ilave edin. 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Karalahana yumuşayınca kırmızıbiber, barbunya ve mısırı ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kaynattıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.
Karadeniz’in değişik bölgelerinde farklı usullerde yapılan karalahana çorbası, Trabzon’da çok pişirilir. Kimi yörelerde “haşlama” adıyla da bilinir.​
 

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Karadeniz yemeklerini bilmem ama o yesili bol daglarinda bi evim olsun isterdim :)) emeklilikte xay kitap doga bide uc bes hayvan al sana huzur :)
 
Üst
Alt