- Katılım
- 27 Tem 2017
- Mesajlar
- 2,559
- Tepkime puanı
- 6,117
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Kadın
Tarifi dener ve beğenirsiniz umarım 
Malzemeler:
250 gram margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı elma ya da üzüm sirkesi
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörek otu ve susam.
Yapılışı: Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin veya tereyağı bir kaba alınır ve önce sıvı yağ eklenerek az yoğrulur. Daha sonra yumurta beyazı, sirke, yoğurt, tuz, şeker eklenerek iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edilerek ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur elde edilir. 5 dk dinlendirilen hamura kalıp veya elle şekil veriliir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susam serpilerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirilir . Afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gram margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı elma ya da üzüm sirkesi
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörek otu ve susam.
Yapılışı: Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin veya tereyağı bir kaba alınır ve önce sıvı yağ eklenerek az yoğrulur. Daha sonra yumurta beyazı, sirke, yoğurt, tuz, şeker eklenerek iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edilerek ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur elde edilir. 5 dk dinlendirilen hamura kalıp veya elle şekil veriliir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susam serpilerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk kadar pişirilir . Afiyet olsun.