Sufle Nasıl Yapılır? Sufle Ne Demek? Sufle Besin Değeri Nedir?

EUPHRAT

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
3 Ocak 2017
Mesajlar
1,197
Tepkime puanı
2,691
Puanları
113
Bu yazımda Sufle nedir, sufle ne demek ile başlayıp, daha sonrasında ise sufle nasıl yapılır vesuffle tarifini sizlere aktaracağım. Sufle İngilizce’den çevrilen bir kelimedir. Anlamı ve daha fazlası aşağıda hakkında bölümündedir.

Sufle Nasıl Yapılır? Sufle Ne Demek? Sufle Besin Değeri Nedir?
Beş çayında veya atıştırmalık tarifler arasında yer alan Sufle aynı zamanda tatlı olduğu için yemekten sonra da servis ediliyor.

Hakkında

Sufle,18 .yy başlarında Fransa’da ortaya çıkmıştır. Fırında pişmiş yumurtalı bir yemektir. Bu sıralarda sufle yapılışı , yumurta sarısı ile çırpılmış yumurta akı ,çeşitli diğer malzemeler ile birleştiriliyor ve tuzlu ana yemek olarak sunuluyordu. Bir de tatlandırılarak da tatlı olarak servis ediliyordu. Bu tabi ki de o zamanların suflesiydi. Gelelim şimdi ki sufle’nin yapılışına…

Toplam yağ 13 g
Doymuş Yağ 7 g
Çoklu Doymamış Yağ 0,7 g
Tekli Doymamış Yağ 3,7 g
Trans yağ 0,2 g
Kolesterol 118 mg
Sodyum 566 mg
Potasyum 231 mg
Karbonhidrat 6 g
Diyet Lifi 0,7 g
Şeker 1,9 g
Protein 8 g

A Vitamini2.891 IUC Vitamini7,3 mg
Kalsiyum165 mgDemir1,2 mg
D Vitamini31 IUB6 Vitamini0,1 mg
Kobalamin0,4 µgMagnezyum30 m

Malzemeler

Sufle için malzemeler aşağıdaki gibidir;
  1. 675 gram bütün yumurta
  2. 250 gram yumurta sarısı
  3. 350 gram toz şeker
  4. 675 gram bitter çikolata
  5. 525 gram tereyağı
  6. 200 gram un
  7. Krema (İsteğe bağlı servis esnasında kullanılacak)
  8. Orman meyveleri (İsteğe bağlı servis esnasında kullanılacak)
  9. Pudra şekeri (İsteğe bağlı servis esnasında kullanılacak.
  10. Evet malzemeler bu şekilde . Malzemelerin temininden sonra dilerseniz sufle nasıl hazırlanır bu bölüme geçelim.
  11. Suflenin Hazırlanışı
  12. Tereyağını eritin ve içine çikolatayı ekleyin.Homojen duruma gelene kadar karıştırmaya devam edin.Başka bir tencerede yumurta ile toz şekeri çırpın. Bu iki karışımı da ayrı şekilde yaptıktan sonra, un ilave ederek birleştirin ve karıştırmaya devam edin.
    Fırını 190 derecede ısıtmaya başlayın ve bir kabı yağlayın ve hazırlamış olduğunuz hamuru bu kaba boşaltın. Daha sonra da 190 derecede ısıtılmış olan fırına bu kabı yerleştirin. 7 dakika boyunca pişirin.
    Piştikten sonra üzerine pudra şekeri ekleyin. Orman meyveleri ile krema eşliğinde servis edebilirsiniz.
    Sufle servise hazır ! Afiyet olsun .
 
Son düzenleme:
Üst
Alt