- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
Sofraların vazgeçilmelerinizden, sütlü tatlılar… Üstelikte en masum tatlılar ve bunlardan birisi sakızlı muhallebi…
2 çorba kasığı un
2 çorba kasığı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 adet fındık iriliğinde damlasakızı
1 çorba kasığı margarin
Üzerine: Tarçın
Tencereye unu ve ununu koyun. 1-2 dakika, yağsız olarak hafifçe kavurun. 4 su bardağı soğuk sütü ilave edip. Çırpma teliyle hızlıca karıştırın.1 su bardağı tozşeker ve yumurta sarısını ekleyin. Kısık ateşte, göz göz olana dek pişirin. Son olarak dövülmüş damla sakızı ve 1 çorba kaşığı margarini ilave edip, bir-iki taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Muhallebiyi kaselere boşaltıp, tarçınla süsleyin ve servis yapın.
2 çorba kasığı un
2 çorba kasığı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 adet fındık iriliğinde damlasakızı
1 çorba kasığı margarin
Üzerine: Tarçın
Tencereye unu ve ununu koyun. 1-2 dakika, yağsız olarak hafifçe kavurun. 4 su bardağı soğuk sütü ilave edip. Çırpma teliyle hızlıca karıştırın.1 su bardağı tozşeker ve yumurta sarısını ekleyin. Kısık ateşte, göz göz olana dek pişirin. Son olarak dövülmüş damla sakızı ve 1 çorba kaşığı margarini ilave edip, bir-iki taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Muhallebiyi kaselere boşaltıp, tarçınla süsleyin ve servis yapın.