SAÇ EKİMİ (FUE)

D

Delikan

Guest
Saç kayıpları hormonal, genetik ve yaşlanmaya bağlı olarak hem erkek hem de kadınlarda sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır. Kişilerde özgüven eksikliğine sebep olmakta, yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürmektedir. Son dönemlerde saç ekiminde kullanılan yöntemlerin gelişmesi ile birlikte tatmin edici sonuçlar alınmakta, kişinin doğal görünümü korunabilmektedir. Saç ekiminde kullanılan çok değişik yöntemler olmasına rağmen, bu konuda FUE (Folicular Unite Extraction) tekniği şu ana kadar geliştirilmiş en ideal saç ekim yöntemidir.

FUE TEKNİĞİ NEDİR?
FUE (Folicular Unite Extraction) tekniği, kişinin genellikle ense bölgesinden tek tek alınan saç köklerinin saç olmayan bölgelere transfer edilmesine dayanan bir saç ekimi yöntemidir. Bu yöntemle vücudun herhangi bölgesinden (sırt, göğüs ve bacak gibi) alınan kıllarda transfer edilebilir.

FUE TEKNİĞİ NEDEN EN İDEAL YÖNTEM?
FUE tekniğinin diğer saç ekim yöntemlerinden daha fazla tercih edilmesinin nedenleri şu şekilde özetlenebilir;

  • Transferde kullanılan saç köklerinin alındığı bölgelerde her hangi bir iz kalmaz.
  • Saç derisinden kesi alınmadığı için dikiş yapılmaz.
  • Diğer tekniklere göre saç ekim maliyetleri daha düşüktür.
  • Aynı zamanda FUE yöntemi ile kaş, bıyık ve sakal ekimi de yapılabilmektedir.
NE KADAR SAÇA İHTİYACIM VAR?

SAÇ EKİM SÜRECİ
Hazırlık

Gerekli test, bilgilendirme ve planlamadan sonra saç ekimi işleminin ilk aşaması, saçların traş edilmesi ve alım yapılacak (donör) bölgenin lokal anestezi ile uyuşturulmasıdır.

Saç Köklerinin Toplanması

Saç kökleri tekli, ikili, üçlü gruplar (greft) halinde donör bölgeden alınarak özel bir solüsyon içerisinde bekletilir.

Alın ve Saç Hattının Belirlenmesi

Saçların dökülmeden önceki fotoğraflarında yardımıyla hasta ve doktorun birlikte oluşturduğu alın ve saç hattı doğal görünümün yakalanması için önemlidir.

Kanalların Açılması

Toplanan saç kökleri ekilmeden önce ekilecek saçlar için saçsız bölgede mikro kanallar açılmaktadır. Kanalların açılması işlemi başlı başına uzmanlık gerektiren bir iştir. Kanalların açısı ve sıklığı doğal görünümü elde etme bakımından en önemli husustur.

Saç Köklerinin Transferi

Son olarak toplanan saç kökleri açılan mikro kanallara tek tek yerleştirilmek suretiyle saç ekim işlemi bitirilir.

İyileşme Dönemi

Ekim yapılan saçlar 2 hafta boyunca uzayabilir. Ortalama 1 ay içerisinde ekilen saçların tamamen dökülmesi korkulacak bir durum değildir. Ortalama 3 - 4 ay içerisinde dökülen saçlar gözle görünür bir hal almakta, 6 ay içerisinde de hemen hemen yarısından fazlası 1 yıl içerisinde ise tamamı uzayarak saçlar son halini almaktadır.

SAÇ EKİMİ OPERASYON SÜRESİ
Saç ekimi işlemi ortalama 6 - 8 saat sürmektedir.

SAÇ EKİMİ ÖNCESİ UYARILAR
  • Operasyon öncesinde saçlar yıkanmalı, saçlara harici olarak solüsyon, jöle vs. kullanılmamalıdır.
  • Aspirin veya kan sulandırıcı ilaçların kullanımı 1 hafta öncesinden bırakılmalıdır.
  • Alkol kullanımı 3 gün öncesinden bırakılmalı, 1 gün öncesinden sigara kullanılmamalıdır.
  • Kalp, şeker, tansiyon hastaları kullandığı ilaçları mutlaka doktora bildirmelidir.
  • Operasyon sonrasında kullanılmak üzere ayarlı bir şapka getirilmelidir.
SAÇ EKİMİ SONRASI UYARILAR
  • Saç ekimi sonrasında kişi, bandajlı kısmın pansumanı ve ilk yıkama için mutlaka operasyonun yapıldığı kliniğe gitmeli, saçlara kendisi müdahale etmemelidir.
  • 1 hafta süreyle sırt üstü yatma pozisyonu seçilmeli, ekim yapılan bölgede sürtme ve kaşıma yapılmamalıdır. Yine bu süre boyunca cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.
  • 1 ay boyunca hamam, sauna, havuz, deniz ve ağır spor aktivitelerinden uzak durulmalı, direkt güneş ışığına maruz kalınmamalıdır.
YIKAMA İŞLEMİ
Saçları yıkamaya mutlak surette doktorun bildirdiği günden itibaren başlanmalıdır. Bu, ilk yıkamanın klinikte yapılmasının ardından ortalama olarak 3. gün olarak söylenebilir.

  • Saçlar ılık suyla yıkanmalı, aşırı sıcak veya aşırı soğuk sudan kaçınılmalıdır.
  • İlk 2 hafta boyunca doktorun tavsiye ettiği bakım losyonu ve şampuan kullanılmalıdır.
  • Saçlar köpürtülürken asla ekim yapılan bölgede sürtme yapılmamalı, şampuan hafif köpürdükten sonra saçlar durulanmalıdır.
  • Kurulama saç kurutma aleti yardımıyla ılık ayarda ve uzak bir mesafeden yapılmalı, asla havlu ile sürterek yapılmamalıdır. Havlu, sadece hafif bastırma şeklinde derideki yoğun ıslaklığı gidermek için kullanılmalıdır.
  • Saçlara harici olarak doktor tavsiyesi dışında bir solüsyon, jöle vs. kullanılmamalıdır.
 
Üst
Alt