Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Ne yesem yarıyor!" diyenlerden misiniz? Size vereceğimiz farklı tatlarla diyete gönül rahatlığıyla başlayabilir vereceğiniz kilolarla güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz. Artık tat vermeyen diyet yemeklerini yemek zorunda da değilsiniz. Az kalorili tariflerle birlikte her gün canınızı sıkan "Bugün ne yiyeceğim?" sorusuna anında cevap bulabilecek kalıplaşmış diyet yemeklerinden kurtulmuş olacaksınız. Sebze, et ve tavuktan ne kadar farklı yemekler olabileceğine şaşıp kalacaksınız. Şimdi başlayacağınız diyet programı ile yaz aylarına en formda bir fizik ile giriş yapıyor olacaksınız.
İşte size uygun birbirinden lezzetli, pratik ve resimli diyet yemek tarifleri...
Malzemeler
2 orta boy havuç
8 çiçek karnabahar
8 çiçek brokoli
100 gr soya filizi
Frenk soğanı
Sos için
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Karhabahar ve brokoli filizlerini buharda pişirin. Havuçların kabuğunu temizleyip rendenin iri yanıyla rendeleyin. Havuç, karnabahar, brokoli ve soya filizlerini çukur bir kaba alın. İri parçalar şeklinde kesilmiş Frenk soğanını ilave edin. Limonun suyunu sıkıp yarım kabuğunu rendeleyin. Zeytinyağını limon suyuna yavaşça ilave edip çırpın. Sosu salata malzemelerinin üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.
Afiyet olsun
Buğdayı birkaç saat beklettikten sonra diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Yeşillikleri kıyıp çukur bir kabın içine aktarın. Sosu için zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini ayrı bir kasede karıştırın. Sosu haşlanmış buğdaya ilave edin. Yeşillikleri de ekleyip iyice karıştırın. Tatlı mısırı, keten tohumunu, ceviz içini, nar tanelerini ve mozzarella peynirini de karıştırın. Salatanız hazır. Afiyet olsun
Malzemeler:
1 adet kırmızı elma
1 küçük muz
Yarım bardak yulaf ezmesi
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 bardak yoğurt.
Hazırlanışı:
Elma ve muzu gelişigüzel bölün ve diğer malzemelerle birlikte blender'dan geçirin. Elmanın kabuğunu soymayın, sadece ortasındaki çekirdekleri ve çekirdek yatağını temizleyin. Çok yoğun bir smoothie elde ettiyseniz biraz badem sütü ya da su ekleyebilirsiniz. Eğer soğuk bir içecek yapmak istiyorsanız diğer malzemelerle birlikte blender'a biraz buz koyabilirsiniz. Afiyet olsun
Malzemeler
40 gr. kuru börülce
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
3-4 adet kornişon turşu
Taze kıyılmış dereotu, maydanoz ve taze soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Limon
Hazırlanışı
Kuru börülceyi bir gece önceden ıslatın ve haşlayın. Közlenmiş biber ve kornişon turşuyu minik küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış dereotu, maydanoz ve taze soğan ile karıştırın. En son limon ve zeytinyağı ekleyerek servis edin. Afiyet olsun