Pinterest’ten Hit Alma Yöntemleri 2021

BaRoN

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
2 Haz 2019
Mesajlar
3,417
Tepkime puanı
6,365
Puanları
113
Yaş
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
pinterest-850x478.jpg

ürekli büyüyen ve gelişen bir sosyal ağ olan Pinterest’ten hit alma yöntemleri özellikle website ve blog sahipleri tarafından son dönemde oldukça ilgi görmeye başladı. Öyle ki görsel içerik üzerine kurulu Pinterest’ten direkt olarak website veya bloglara yönlendirme yapabilmek çok kolay. Paylaştığınız görsel içeriğin (pin’in) ilgi çekici olması veya ona ilgi duyan kişilere ulaşmanız çok rahat bir şekilde websitenize ziyaretçi çekmenize zemin hazırlayabilir. Pinterest hit alma yollarından kaçını tam olarak uygularsanız sitenize gelen ziyaretçi sayısı da doğru orantılı bir şekilde artacaktır. Bunun için kendinize sağlam bir yol haritası hazırlamanız da oldukça önemli. İşte Pinterest’ten hit alma yöntemleri

Etkili İçerikler Hazırlama


İçerik günümüz web dünyasında her şey anlamına geliyor. Pinterest’te etkili ve ilgi çekici bir görsel paylaşmanız insanların içeriğinizle etkileşimini arttıracaktır. Bu nedenle hangi alanda websiteniz varsa bu alanda kaliteli ve özgün görseller hazırlayın. Böylece Pinterest’te yer alan kullanıcılar paylaşımınızı hem pin’leyebilir hem de içeriği beğendikleri için birçoğu yönlendirme yaptığınız websitesini de ziyaret edecektir. 2.el eşya alım – satımı yaptığınız bir websiteniz varsa burada ürünlerinizin kaliteli fotoğraflarını paylaşabilir ve insanların daha fazla ürün için sitenizi ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz. Pinterest’ten hit alma yöntemleri arasında belki de en önemli ve etkili yol farklı ve kaliteli görsel hazırlamaktan geçiyor.

Pano Oluşturun ve Düzenleyin


Bilindiği üzere Pinterest size pano oluşturmanıza olanak sağlıyor. Bu panolarda ilginizi çeken farklı görselleri paylaşmanız mümkün. Burada oluşturduğunuz görsel içerikleri paylaşarak insanlara fayda sağlayabilirsiniz. Eğer bunu başarırsanız websitenize gelen ziyaretçilerin sayısının da dolaylı olarak arttığını görebilirsiniz. Oluşturacağınız görsellerden kendi websitenize link vererek çok kolay bir şekilde hit arttırabilirsiniz. Sadece website konunuzla alakalı değil farklı konularda da panolar oluşturarak Pinterest’ten hit alma yollarını çeşitlendirebilirsiniz. Farklı görseller, nasıl yapılır tarzı içerikler ve yaşam – sağlık konulu görseller oldukça ilgi çekecektir.
Pano oluştururken anahtar kelimeler kullanmaya da dikkat etmelisiniz. Eğer web sitenizde ‘ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler’ gibi bir içerik varsa buna yönlendirme yapmadan önce pano başlığında da ‘ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler’ cümlesini geçirmeye özen gösterin. İçerik başlığınızın tamamını veya bir kısmını mutlaka pano başlığınızda da kullanın ve arama motorları tarafından da içeriklerinizin indekslenebilir olduğunu kontrol edin. Bu SEO açısından da size oldukça fayda sağlayacak bir eylemdir.

Anahtar Kelimeler


Pinterest’ten hit alma yöntemleri arasında anahtar kelimeler de önemli bir yere sahip. Oluşturduğunuz panolarda içeriklerinizi paylaşırken mutlaka alt etiket de paylaşın. Bunu yaparken görselle alakalı anahtar kelimeler bulmaya ve bunları kullanmaya dikkat edin. Aksi takdirde ilgili ilgisiz birçok anahtar kelime kullanmanız içeriğinize ilgi duymayan insanların da içeriğinizi görmesine yol açabilir. Güzel gibi görünse de konuyla alakasız bir kişi içeriğinize veya panonuza yüzde 99 ihtimalle bakmayacaktır. Bu nedenle hedef kitlenizle alakalı içerikler oluşturmaya ve bu içeriklerde hedef kitlenizin arayacağı tarzda anahtar kelimeler kullanmaya dikkat edin.

Düzenli Paylaşım Yapın


Aslında sadece Pinterest’ten hit alma yöntemleri arasında değil sosyal medyadan hit alma yöntemleri arasında da düzenli paylaşım yapmak hiç değişmeyecek olan bir kuraldır. Eğer insanların ilgisini çekmek ve daha da popüler olmak istiyorsanız düzenli bir şekilde kaliteli içerikler paylaşmanız gerekiyor. Elinizde 35 tane fotoğraf varsa bunları 10-15-10 şeklinde 3 günde paylaşacağınıza 2-2-2 şeklinde her gün 2 içerik olacak şekilde paylaşabilirsiniz. Böylece istikrar sağlamış ve panonuzu sürekli güncel tutmuş olursunuz. 2-3 gün yüksek miktarda hit almak yerine sürekli olarak belirli seviyede ziyaretçi çekmek daha mantıklı olacaktır.

İçerik Pin’leriyle Hit Çekme


Web sitenizde yer alan içeriklerinizi Pinterest’te makale pin’i ile paylaşabilirsiniz. Bu içeriğinizdeki başlığı, yazarı, tarihi ve içeriğin özet şeklini otomatik olarak eklemektedir. Bu Pinterest’teki kullanıcıların içeriğinizle ilgili temel bilgileri hızlı bir şekilde görmelerine yardımcı olacaktır. Böylece dikkat çekici farklı bir içeriği pin’lediyseniz daha kolay bir şekilde Pinterest’ten hit almaya başlayacaksınız.

Etkileşim ve Aktiflik


Pinterest’ten hit alma yöntemleri arasında en fazla dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de aktif olmaktır. İçeriklerini beğendiğiniz kullanıcıların görsellerini pin’lemekten veya onlara yorum yapmaktan çekinmeyin. Sürekli olarak bir kişinin paylaşımlarına yorum yapar ve pin’leme yaparsanız elbet bu o kullanıcının sizi fark etmesine ve sizin pano’larınıza bakmasına zemin hazırlayacaktır. Böylece potansiyel bir ziyaretçi belki de sürekli takipçi kazanmış olabilirsiniz.

Pinterest’ten hit alma yöntemleriyle websitenizin hit’ini daha da arttırabilirsiniz. Yayınladığınız içerikleri mutlaka Pinterest’te kaliteli görsellerle destekleyerek paylaşmalısınız. Ne kadar aktif olarak Pinterest kullanırsanız websitenize Pinterest’ten gelen ziyaretçi sayısı da o oranda artış gösterecektir.
 

SuMBuL

Tam güldüğün yerde başlar şiirler... Yang❤️
Moderator
Katılım
4 Ara 2020
Mesajlar
2,331
Tepkime puanı
4,612
Puanları
113
Konum
...
Cinsiyet
Kadın
hey gidi ya pinterest i ilk keşfettiğimde kimse bilmiyodu şimdi nerelere geldi :D
 
Üst
Alt