Patlıcan Kebabı Tarifi

LeyL

New member
Kullanıcı
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Malzemeler

4 adet kemer patlıcan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

750 gram orta yağlı kıyma
3 diş sarımsak
8-10 dal maydanoz
1 büyük kapya biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı

Öncelikle kapya biberi robotta çekin. Kıyma ,ezilmiş sarımsak, biber, baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun köfteyi biraz dinlenmesi için dolaba kaldırın.

Patlıcanları büyüklüklerine göre 3 ve ya 4 e halka şeklinde bölün ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları iyice kurulayıp zeytinyağı ile yağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine 1 patlıcan bir ceviz büyüklüğünde top top yaptığınız köfte olacak şekilde dizin.

Yemeğin üzerini alüminyum folyo ile kapatın 190 derecede yaklaşık 1 saat pişirin. Süre sonunda 20-25 dakika kadar da üzeri açık olarak pişirdiğiniz yemeğinizi sıcak sıcak servise sunun.
 
Üst
Alt