Öğretmenlerin yılda 1 Milyon Dolar kazanmayı hak ettiklerinin 10 haklı sebebi :)

SuMBuL

Tam güldüğün yerde başlar şiirler... Yang❤️
Moderator
Katılım
4 Ara 2020
Mesajlar
2,331
Tepkime puanı
4,612
Puanları
113
Konum
...
Cinsiyet
Kadın
Öğretmenlerin yılda 1 Milyon Dolar kazanmayı hak ettiklerinin 10 haklı sebebi


file-20190829-106512-1ipsry2.jpg


Haydi öğretmenlerin kazancından bahsedelim. Öğretmenlerin dünyada en az takdir edilen ve en emeklerinin karşılığını alamayan uzmanlar oldukları bir sır değildir. Bu yüzden biz bir değişikliğin zamanı olduğunu düşünüyoruz, ve siz de bir değişikliği hayal etmek istiyorsanız… Neden BÜYÜK bir değişiklik hayal etmeyelim ki? Mesela her yere gökten nakit yağması gibi… Evet şimdi biz de öğretmenlere yılda bir milyon dolar ödendiğini hayal ediyoruz. Bunun çok mu fazla olduğunu düşünüyorsunuz? İşte size öğretmenlerin kazandığı her kuruşu hak ettiğini gösteren 10 önemli nokta…



1- Öğretmenlik 20 mesleğin 1 mesleğe dönüşmüş halidir bu yüzden kazançlarının da 20 mesleğin 1 mesleğe yuvarlanmış hali olması gerekir.


Haydi yüzleşelim, öğretmenler sadece öğretmen değillerdir. Bizler danışmanız, aileyiz, akıl hocasıyız, ebeveyniz, terapistiz, duygusal destek sağlayıcılarız ve çok daha fazlasıyız. Bütün bu ekstra görevleri de yerine getirdiğimiz için neden bu görevlerin karşılığını da almıyoruz? Çoğu günlerde o kadar farklı şapkalar giymek durumunda kalıyoruz ki, yapmaya fırsatımız olmayan tek şey öğrencilerimize sadece derslerini öğretmek oluyor. O yüzden yaptığımız tüm bu ekstra görevlerin karşılığını tek tek hesaplayıp, toplm kazancımıza ekleyelim olsun bitsin. ( İpucu: Bu hesaplamayı yapmak için bir hesap makinasına ihtiyacınız olacak. )

-----------

2-Aslına bakarsanız biz dünyadaki en önemli işi yapıyoruz diyebiliriz.


Bunu söyleyen sadece öğretmenler değiller. Bir çok insan öğretmenlerin, toplumun gelişimi ve ilerleyişinde çok kritik bir rol oynadığına katılıyorlar. Bizler gerçek anlamda geleceği şekillendirecek, değiştirecek ve geliştirecek olan kişileri eğitiyoruz ve bizler işimizi ne kadar iyi yaparsak, gelecek de o kadar iyi bir hal alacaktır. Evet, eminim ki durum bundan daha da önemli bir hale gelmeyecektir, o yüzden öğretmenlerin öneminin gerektiği kadar farkında olmaya başlamak gerekiyor…

-----------

3-Öğretmeni bir yıl için yeterince güçlendirebilmek, yüksek miktarda kahve ve şeker gerektirir.

Sabah uyanmak genelde de kolay bir şey değildir. Sabah erkenden uyanmak, bedenini okula taşımak ve bir sınıf dolusu, sonsuz enerji makinaları tarafından bombardımana tutulmak adeta alışık olmadığınız ve türlü güçlükler barındıran bir gemiye binmek gibidir. Bundan ötürü, öğretmenler başa çıkabilecekleri miktarda kahve ve şekerlemeye ihtiyaç duyarlar ki böylece öğrencilerin enerji düzeylerine ulaşabilecek ve baş edebilecek kadar kendilerini şarj edebilsinler. Gerekli kafein ve şeker ihtiyacını karşılayabilecek bir öğretmen kazancına ihtiyaçları vardır.

---------


4-Eğer bir beyin cerrahından daha fazla karar vermek durumunda kalacaksak, bir beyin cerrahı gibi kazanç sağlamalıyız.


Çok uzun zaman önce yapılmamış olan bir araştırma vardı. Sonucuna göre ise öğretmenlerin beyin cerrahlarından daha çok dakika-dakika karar vermeleri gerektiği görülüyordu. Bu hem çok havalı hem de çok ürkütücü bir şey. Yılların tıbbi deneyimi ve eğitimini almış bir beyin cerrahının, bir sınıfa yürüyüp dürüstçe “Hayır, bununla başa çıkabilmemin bir yolu yok.” diyebilecek olması, öğretmenlik ile ilgili bir çok şey söylemiş oluyor aslında. Bunun öğretmenlik ile ilgili asıl söylemesi gereken şey ise, bizler en azından beyin cerrahları kadar değerliyiz ve de eş değerde tutulmalıyız.

---------


5-Bir okul gününde karşı karşıya kalabileceğimiz her durum için ekstra bir kaynağa ve kazanca ihtiyaç duyuyoruz.

Eğer yarın bir zombi saldırısı ile karşı karşıya kalırsak (yıl 2021 sonuçta, her şeye hazırlıklı olmak gerek), öğretmenler sağ kalma şansı en yüksek olanlardan biridir, bunu biliyorsunuz. Karşımıza çıkabilecek her türlü muhtemel senaryoya karşı nasıl hazırlıklı olmamız gerektiğini biliyoruz ve 2020-2021 gibi yıllardan sonra, eğer dünya yeniden çivisinden çıkarsa, öğretmenlerin her türlü gerekli kaynağa sahip olduklarından emin olmamız gerekiyor. Bir milyon dolarlık bir öğretmen maaşı da sanki bunu karşılar gibi, ne diyorsunuz?

---------


6- Bazılarımızın gerçekten ciddi boyutta sınıf materyalleri bağımlılığımız var.

Öğretmenler mükemmel varlıklar değildirler. Bazılarımız bir kırtasiyede gezintiye çıkıp, alışveriş sepetlerini bulabildikleri her çeşit material ile doldurarak saatlerce orada kaybolabilirler. Ama bizi suçlayabilir misiniz? Ne zaman 50 farklı renkte keçeli kaleme ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz. Mutlaka işe yarar hale gelecekleri bir zaman gelecektir, söz veriyoruz. Bizlere verilen öyle büyük bir bütçe ile sınıflarımızın görsel açıdan ne kadar zengin olabileceğini bir düşünebiliyor musunuz? Öğretmen kazançlarını yükseltmek tek başına ekonomiyi kurtarabilir gibi…

--------


7. Eğer bizlerin bir avuç bebek bakıcısı olduğunu düşünüyorsanız, o zaman bize bir de bebek bakıcılığı için ödeme yapmalısınız.


Öğretmenlere bir çok isim takılır ve bunlardan biri de “bebek bakıcısı” dır. Ne var biliyor musunuz, hadi bu metafor üzerine biraz eğilelim olur mu?

Bebek bakıcıları olarak çocuk başına belli bir ödeme aldığımızı düşünelim( Kaynağa göre 25$ çocuk başına). Belki bu ücreti biraz yüksekmiş gibi düşünebilirsiniz, ama bizler çocuklarınızın beyinlerini önemli bilgilerle dolduruyoruz bu yüzden çocuğunuza bakması için tutabileceğiniz uygun fiyatlı ama eğitimsiz ve genç bir çocuk bakıcısından daha yüksek bir bütçe hesaplamamız normal kabul edilmeli.

Bir çok öğretmenin sınıfında ortalama 25 çocuk olduğunu düşünürsek ve günde 7-8 saat ders aldıklarını ve bir okul yılının da ortalama 180 gün uzunluğunda olduğunu hesaba katarsak… çıkan sonucu hesaplamak ister misiniz?

Çocuk başına 25$ x günde 8 saat üzerinden 25 öğrenci x 180 gün = 900.000$

Hmm… O bahsettiğimiz 1 milyon dolar şimdi kulağa çok çılgınca gelmiyor öyle değil mi?

---------


8- Pinterest ile dolu zihinlerimiz, öğretmen maaşı ile pek de yaratıcı olamıyor.


Öğretmenler yaratıcı bir topluluktur. Bizler Pinterest üzerinde, sınıflarımızı zenginleştirebilecek türlü etkinlikler, dekorasyonlar ve organizasyon fikirleri üzerinde saatler harcıyoruz. Ne yazık ki mevcut kazancımız, zihnimizde canlandırdığımız sınıf ve etkinliklerin yanından bile geçemememize neden oluyor. Ama sanıyorum ki 1 milyon dolar, hayallerimizdeki en idealist fikirleri bile karşılamaya yetecektir.

---------


9- 1 milyon doları, takdir edilmediğimiz tüm zamanların geri ödemesi olarak düşünün.

Evet, bizlere adanmış bir öğretmenler günümüz var ve evet, üzerinde “1 numaralı Öğretmen” yazan o kahve kupası yüzümüzü gerçekten de gülümsetiyor. Ama hadi… Öğretmenler olarak bizlerin, hak ettiğimiz sevgi ve saygıyı almadığımızı sizler de biliyorsunuz. Karantinaya girdiğimiz, eğitimin uzaktan olduğu ve öğrencilerimizin evlere kapandığı zamanları düşünün, tüm aileler birden öğretmenlerin ne kadar çok çalıştığını anlamaya başlayarak, bizlere aslında ne kadar değerli olduğumuzu ve tüm kazancımızı hak ettiğimizi söylemeye başlamışlardı hani… Haydi bu konu üzerine konuşalım, bu güzel bir konu… Kazancımızı ne kadar hak ettiğimiz yani 😉

----------


10- Ve de en önemlisi… Çünkü bizler elde edeceğimiz bu kazancı, çoğunlukla da öğrencilerimiz için harcayacağız, bunu hepimiz biliyoruz.

Günün sonunda, bunun ne kadar önemli bir değer yargısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Öğretmenler öğrencilerini severler ve bizler onlara başarılı olabilmeleri için ihtiyaçları olan ne varsa vermek isteriz (hatta bunun yanı sıra onların yüzündeki o gülümsemeyi görmeyi sevdiğimiz için bir kaç küçük ekstra jestler de dahil). Eğer öğretmenler gerçekten de yılda 1 milyon dolar kazansa, bizler bu kaynağı elimizden gelen türlü yollarla gerisin geri öğrencilerimize akıtmak ve onlar için bir şeyler yapabilmek için elimizden geleni yapıyor oluruz. Öğrencilerimizin asla bir sırt çantasına, kaleme, bilgisayara, kitaba, yeni bir çift ayakkabıya ihtiyacı kalmaz. Hepsini bizler mutlaka düşünüyor oluruz.

Ve tüm bunlar öğretmenlerin o 1 milyon doları hak ettiğini göstermiyorsa, başka ne gösterebilir, bilmiyoruz…



Kaynak: boredteachers.com ( İngilizce orjinalinden Türkçe'ye çevrilmiştir. )
 

lalala

Moderator
Moderator
Katılım
9 May 2019
Mesajlar
833
Tepkime puanı
877
Puanları
0
Yaş
35
Cinsiyet
Kadın
Öğretmenlik bir toplumun geleceğe açılan kapısı, yaşam biçimi, çok yönlülük gerektiren bir meslek, yeri gelir sanatçı olur,kişiliğe yön verir.Yeri gelir arkadaş olur, yeri gelir vatandaş olur ,toplumu düzelttir.Kültür aktarıcısı,araştırmacı,planlamacı,devlet büyüklerini yetiştirmekle sorumlu özel ve önemli meslektir.Herşeyin ey iisine layık olmaları gerekir..
 

SuMBuL

Tam güldüğün yerde başlar şiirler... Yang❤️
Moderator
Katılım
4 Ara 2020
Mesajlar
2,331
Tepkime puanı
4,612
Puanları
113
Konum
...
Cinsiyet
Kadın
Öğretmenlik bir toplumun geleceğe açılan kapısı, yaşam biçimi, çok yönlülük gerektiren bir meslek, yeri gelir sanatçı olur,kişiliğe yön verir.Yeri gelir arkadaş olur, yeri gelir vatandaş olur ,toplumu düzelttir.Kültür aktarıcısı,araştırmacı,planlamacı,devlet büyüklerini yetiştirmekle sorumlu özel ve önemli meslektir.Herşeyin ey iisine layık olmaları gerekir..
kesinlikle öyle birey olarak bir meslek sahibi olabilen herkesin üzerinde öğretmenlerin emeği çok büyük. bunlar milyon dolar filan işin espirisi tabiki... çocuklara sadece daha fazlasını ve daha iyisini verebilmek dışında bir amaç yok öğretmenlikte... onlar başarılı olsun ve iyi olsun bize yeter :)
 

lalala

Moderator
Moderator
Katılım
9 May 2019
Mesajlar
833
Tepkime puanı
877
Puanları
0
Yaş
35
Cinsiyet
Kadın
Zaten işe değil, derse gider onlar :)
 
Üst
Alt