Muhabbet Kuşlarınızın Üremelerini Sağlamak

M

Muzik

Guest
muhabbet_kusu.jpg




Muhabbet kuşlarınız var ve onların üremelerini mi istiyorsunuz? Öncelikle bu iş için her şeyinizin hazır olduğundan emin olun. İhtiyacınız olan şeyler;

Bir dişi, bir erkek muhabbet kuşu
Bir kafes
Kafesin dışına doğru duracak sağlam bir folluk
Sakin bir ortam
Bol miktarda yem ve su
Mineral ve kalsiyum blokları
Ekstra ışık (böylece günün daha uzun olduğunu düşünürler)
Sprey su (yağmur sezonunda olduklarını sanmaları için)
Haftada 2-3 defa meyve/sebze
Çiftleşebilmeleri için her iki kuşunuzun da 12 aylık ya da (dişi kuşların daha büyük olması idealdir) daha büyük olmaları gerekir.

Bu dönemde kuşlarınızın bolca beslenmeleri gerekir. Haftada 2-3 defa hafifçe ve onları hasta etmeyecek miktarda spreyle su sıkmak kuşlarınızın doğru mevsimde olduklarını düşünmelerini sağlayacaktır.

Eğer kuşlarınızın yanında başka muhabbet kuşları da varsa, çiftleşmesini istediğiniz ikiliyi ayrı, ortak bir kafese alın ve hareketlerini izleyin. Erkek kuş bir tünekten diğerine zıplamaya, ağaçkakan gibi gagasını vurmaya, kafasını sallamaya ve dişi kuşu kendisi beslemeye başladığında bunlar, çiftleşmenin yakın olduğunun işaretleridir. Onları beslemeye devam edin, enerjiye ihtiyaçları olacak. Eğer bu zamana kadar folluğunuzu kafese takmadıysanız şimdi koymanın tam zamanı.

Folluğunuzun içine bol miktarda talaş koyun ve kuş bunları dışarı attıkça yerlerine yenisini koyun. Bu talaşlar, yumurtaların yuvarlanmalarını engelleyecek ve yumurtanın daha rahat bir ortamda çatlamalarını sağlayacaktır. Fakat dilerseniz talaşları kullanmayabilirsiniz.

Eğer kuşunuz talaşları dışarı atıyorsa bu, yumurtlamak için yuvayı hazırladığının işaretidir. Eninde sonunda kuşunuz, yumurtlamak ve kuluçkaya yatmakla meşgul olacağı için talaşları atmaktan vazgeçecektir.

Çiftleşmeye başladıkları zaman (bu biraz süre alabilir) ilk yumurtanın çıkması 10 günü bulur ve her yeni günde yeni bir yumurta çıkar. Bazen arada birkaç gün atlayabilir, endişe etmeyin.

İlk yumurta çıktıktan 18-23 gün sonra ilk civciviniz yumurtadan çıkacaktır. Bazen kuşlar kuluçkaya 3 yumurtadan sonra oturmaya başlayabilir, bu durumda yumurtalar biraz daha geç çatlayacaktır.

Dişi kuşunuzun durumunu sürekli kontrol etmeyi unutmayın, dişi kuşunuzu yavrularını yetiştirirken de göz önünde tutun. Bazı anne kuşlar bu dönemde çok vahşileşebilir ve yavrularının tüylerini yolabilir, hatta yavrularını öldürebilirler.

Eğer size önerdiğimiz yolu izlerseniz büyük bir ihtimalle sağlıklı yavrulara sahip olacaksınız.
 

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
oyy onlar ürüyor zaten :D
 

Ahmet

New member
Kullanıcı
Katılım
4 Haz 2017
Mesajlar
10,838
Tepkime puanı
5,175
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
emeğine saglık
 
Üst
Alt