Lahanalı Cevizli Tavuk Çorbası

LeyL

New member
Kullanıcı
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Lahanalı Cevizli Tavuk Çorbası İçin Malzemeler:

1 büyük kaşık, tereyağı ve zeytin yağı
1 soğan
1 büyük bardak iri taneli ceviz içi
2 tane tavuk göğsü
2 büyük bardak doğranmış lahana haşlanmış olmalı
2 yemek kaşığından biraz az un
4 büyük bardak un
3 sap maydanoz
Tuz ve karabiber

Üzerine:

Tereyağı ve pul biber

Lahanalı Cevizli Tavuk Çorbası Yapılışı:

Lahanalı cevizli tavuk çorbası hazırlamak için öncelikle tavukgöğsü baharat ile terbiye edilip haşlanır eğer daha kıvamlı bir tavuk suyu elde etmek isterseniz yağlı bir tavuk göğsü alarak daha hoş bir su elde edebilirsiniz. Tavuk piştikten sonra suyu kenara ayırın ve derili ise tavuk derisini ayırın.
Tereyağı ile beraberinde zeytin yapını tencerede ısıtarak soğanları tencereye atın soğanlar yemeklik doğranmalı. Rengi değişen soğanlara cevizleri koyun ve 3 dakika kadar kavurmaya devam edin sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayarak tencereye atın tavuk etleri istediğiniz gibi pişene kadar beklendikten sonra içine unu koyup karıştırmaya devam edin.
Son olarak lahanayı ekleyin ve haşlanan tavuğun suyunu üzerine koyarak tuz ve karabiber yardımıyla tatlandırın tencerenin kapağını kapatın.
Kaynayana kadar bekledikten sonra altı kısılır. Tavuk etleri piştikten sonra üzerine yağ ve pul biber kızartılarak dökülür ardından servis edilir.
Lahananın ince bir şekilde kıyılması oldukça önemlidir. Tadını almanız ancak ağzınıza diri diri gelmemesi gerekmektedir. Lahana bu yemek içinde aroma katması amacıyla vardır.
 
Üst
Alt