- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
Malzemeler:
10 adet kuşkonmaz taze ya da 10 adet kuşkonmaz (konserve)
3 yemek kaşığı süt
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 çorba kasığı yağ
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Bir kap içinde yağ kıyılmış soğan ve un kavrulur. Et suyu, bir bardak kuşkonmaz suyu kuşkonmazın uç kısımları küçük kesilmiş, ayrılmış olarak saklanır, geri kalan saplan da kavurduğumuz una ilâve edilerek bir saat pişirilir. Yumurta sarısı sütle karıştırılarak süzgeçten geçirilir.
10 adet kuşkonmaz taze ya da 10 adet kuşkonmaz (konserve)
3 yemek kaşığı süt
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 çorba kasığı yağ
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Bir kap içinde yağ kıyılmış soğan ve un kavrulur. Et suyu, bir bardak kuşkonmaz suyu kuşkonmazın uç kısımları küçük kesilmiş, ayrılmış olarak saklanır, geri kalan saplan da kavurduğumuz una ilâve edilerek bir saat pişirilir. Yumurta sarısı sütle karıştırılarak süzgeçten geçirilir.