Köpeklerin Sakinleştirmek İçin Kullandıkları Vücut Dilleri

M

Muzik

Guest
resized_c8b5e-5da02e61kapakresmi.jpg




Bu hareketi, yanına yeni bir köpek yaklaşan köpeklerde sıkça görürsünüz. Siz de karşınızda sinirli, endişeli bir köpek gördüğünüzde yana dönerek ortamı sakinleştirebilirsiniz.

Koklamak

Siz onunla sert bir şekilde konuştuğunuzda köpeğiniz etrafı mı koklamaya başlıyor? Aynı şeyi başka bir köpek yaklaşırken de yaparlar ve bu, ‘Sakin ol, ben sadece kendi işime bakıyorum.’ demektir.

Burun yalamak

Köpekler, hem başkalarını hem de kendilerini sakinleştirmek için burun yalama hareketini kullanırlar. Köpeğiniz bunu hızlıca yaptığı için çoğu zaman fark etmeyebilirsiniz. Fakat köpeğinizi burnunu yalarken görürseniz kendini sakinleştirmeye çalışıyor demektir.

Yavaş hareket etmek

Eğer köpeğiniz birden yavaş hareket etmeye başlarsa, ortamı sakinleştirmeye çalışıyor demektir. Sizin sinirli olduğunuzu hissettiği zaman, sinirli bir köpek gördüğü zaman, tanımadığı bir köpek gördüğü zaman dört ayaklı dostunuz bunu yapabilir.

Esnemek

Siz birinin esnediğini gördüğünüzde otomatik olarak esnersiniz değil mi? Köpeklerde esnemek, yorgunluk ya da ortamı sakinleştirme hareketidir. Köpekler genellikle stresi olduklarında esnerler.

Donup kalmak

Köpeğiniz birden donmuş gibi hareketsiz durmaya ya da bir köpek ona doğru gelmeye başladığında oturmaya başlarsa bu, karşıdaki köpeğin daha güçlü olduğunu düşündüğü anlamına gelir. Kimi zaman köpeğinizi sert bir tonda yanınıza çağırdığınızda da köpeğiniz bu hareketi yapar ve yanınıza gelmez. Böyle zamanlarda aslında size itaatsizlik etmiyor, sizi sakinleştirmeye çalışıyordur.
 
Üst
Alt