Kolay Elmalı Kurabiye

LeyL

New member
Kullanıcı
Katılım
27 Ağu 2016
Mesajlar
393
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Cinsiyet
Erkek
Yarım su bardağı Sıvıyağ
Yarım su bardağı Yoğurt
3 yemek kaşığı Pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Un aldığı kadar

İçi harcı için:
2 adet elma,
2 yemek kaşığı ceviz içi,
I kahve kaşığı tarçın,
Yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin:
4 yemek kaşığı Pudra şekeri


İkiye kestiğiniz 2 adet elmayı halinde rendeleyin. Bir teflon tencereye rendelediğiniz elmaları koyun ve üzerine yarım su bardağı toz şeker serpin. Üzerine 2 yemek kaşığı ceviz içi koyup, 1 kahve kaşığı tarçın serpin ve tüm malzemeyi birkaç defa karıştırıp pişmeye bırakın.

Hamurunu hazırlamak bir kaba yarım bardak yoğurt, yarım bardak sıvıyağ, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, yarım paket kabartma tozu koyun ve kabın içindeki tüm malzemeyi parmağınızla karıştırın. Üzerine aldığı kadar un koyarak yarım dakika kadar karıştırıp, hamuru yoğurun.

Gerekli gördüğünüz zaman un ilave ederek bisküvi hamuru kıvamına gelene kadar yoğurduğunuz hamuru un serptiğiniz tezgaha aktararak yarım dakika daha yoğurun. Bu sürenin sonunda hamurun altını ve üstünü unlayarak bir merdaneyle açın. Daire şeklinde açtığınız hamurun kenarlarını keserek düzleştirin ve hamuru dokuz parçaya kesin. Kenarlardan artan hamurları birleştirip yeniden açarak bir parça kare hamur daha elde edin.
10 dakika kadar pişirdiğiniz harcı tezgâha alın. Hamur karelerinin ortalarına hazırladığınız harçtan dolu birer kaşık koyun. Ortasına harç koyduğunuz karelerin karşılıklı köşelerini üst üste getirip birleştirerek elinizle hafifçe bastırın. Kapattığınız hamurların köşelerini elinizle bastırıp, sivrilterek şekil verin ve ters çevirerek pişirme kâğıdı serdiğiniz ince bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi 175 derecedeki fırına vererek pişmeye bırakın. Yaklaşık 17 dakika(üzeri hafif pembeleşinceye kadar)pişirin . Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekerini elekten geçirerek serpin. Üzerlerine pudra şekeri serptiğiniz nefis elmalı kurabiyeleri artık servis edebilirsiniz
 
Üst
Alt