Karadeniz Rüzgarları Essin: Kaygana Tarifi

Minikçe

Well-known member
HanımZade
Katılım
11 May 2017
Mesajlar
9,662
Tepkime puanı
11,973
Puanları
113
Konum
..
Cinsiyet
Kadın
[FONT=&quot]
images




Kaygana; aslında bir nevi sebzeli krep ya da sebzeli omlet de diyebileceğimiz yumurtalı bir yiyecek.

[/FONT]

[FONT=&quot]Kayganayı pek çok yöremizde görsek de en meşhuru ve en bilineni Karadeniz mutfağına ait olan versiyonu.[/FONT]
[FONT=&quot]Kahvaltı sofralarınız gözdesi ya da çok başarılı bir ara öğün olmaya aday olan kayganayı daha önce denemediyseniz işte size fırsat. İçerisindeki taze soğan, maydanoz ve dereotuyla oldukça da sağlıklı ve bol yeşillikli olan kaygana, Karadeniz mutfağına özlem duyanlar ve hayranlık besleyenler için geliyor. Kaygana ne demek demeyin, pişirin kendiniz karar verin. Şimdiden afiyet olsun.


  • [h=3]Pişirmek için:[/h]
  • 1 çay bardağı

    [h=2]Malzemeler[/h]
    • [h=3][/h]
    • 4 adetyumurta


    • 1 su bardağıun


    • 1 su bardağısüt


    • 1/3 demetmaydanoz


    • 1/3 demetdereotu


    • 3 daltaze soğan


    • 1 tatlı kaşığıtuz

    ayçiçek yağı








[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]
    • Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın ve bu karışıma ilave ederek güzelce karıştırın.
    • İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocakta ısıtın.
    • Harca 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun, yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
    • Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde bir miktar yağ ilave ederek bu şekilde pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

    [h=2]Püf Noktası[/h]
    Kayganın içerisine damak zevkinize göre kılçıkları ayıklanıp, ince ince doğranmış hamsi de ekleyebilirsiniz. Mevsimine göre yeşilliklerden, karalahana ya da pazı da ekleyebilirsiniz.4 adetyumurta


  • 1 su bardağıun


  • 1 su bardağısüt


  • 1/3 demetmaydanoz


  • 1/3 demetdereotu


  • 3 daltaze soğan


  • 1 tatlı kaşığı


    tuz



[/FONT]

[/FONT]
 
Üst
Alt