Kan, Ter ve Pikseller: Video Oyun Yapımcılığının Perde Arkasına Davetlisiniz

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
Kan, Ter ve Pikseller - Jason Schreier

Oyun endüstirisindeki yazıları ile tanınan gazeteci ve yazar Jason Schreier’ın “Kan, Ter ve Pikseller: Video Oyun Yapımcılığının Arkasındaki Çalkantılı ve Zafer Dolu Hikâyeler” kitabı Türkçede. İthaki yayınları etiketiyle basılan eserin Türkçe çevirisi M.İhsan Tatari’ye ait.
Video oyun dünyası her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Çoğu açıdan sinema ve televizyon dünyasının gücüne erişmiş durumda. Hatta kimi yapımlarıyla sinema filmlerini aratmayan işler ortaya çıkabiliyor. Hâl böyle olunca da video oyun yapımcılığının perde arkası da iyice merak edilen bir duruma geliyor.


Amerikalı gazeteci ve yazar Jason Schreier’ın kaleme aldığı “Kan, Ter ve Pikseller: Video Oyun Yapımcılığının Arkasındaki Çalkantılı ve Zafer Dolu Hikâyeler” eseri, işte bu merakın giderilmesi konusunda okurlara yardımcı olmayı hedefliyor.
Diablo III, Destiny, Witcher 3, Halo Wars, Uncharted 4, Dragon Age: Inquisition gibi oyunların arkasında yer alan hikâyeleri aktaran eser Ocak 2021 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.
1987 doğumlu Jason Schreier, 2011 ve 2020 yılları arasında video oyun blogu Kotaku’da muhabir olarak görev aldı. Video oyunlar hakkındaki makaleleri Wired, The New York Times, Edge, Paste ve Onion News Network gibi mecralarda yayınlandı. Nisan 2020’de ise Bloomberg News kanalının teknoloji ekibine dahil oldu. Kan, Ters ve Pikseller yazarın ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.

Kan, Ter ve Pikseller: Video Oyun Yapımcılığının Arkasındaki Çalkantılı ve Zafer Dolu Hikâyeler – Jason Schreier | Arka Kapak Tanıtımı​

Kan, Ter ve Pikseller - Jason Schreier

Video oyunları geliştirmek… Kahramanca bir yolculuk mu yoksa aptalca bir çaba mı? Jason Schreier, Kan, Ter ve Pikseller’de oyun geliştiriciliğinin perde arkasını gösteriyor ve okurlarını, yaratıcıların bazen uzun saatler çalıştırılan altı yüz kişilik ekiplerden, bazen de yalnız bir bilgisayar dâhisinden oluştuğu sularda heyecanlı bir yolculuğa çıkarıyor.
Yakın zamanda çıkmış, en popüler ve en çok satan oyunlardan bazılarını ele alan Schreier, RPG stüdyosu BioWare’in Dragon Age: Inquisition’ı yapmak için imkânsız bir iş takviminin ve sayısız teknik kâbusun üstesinden gelme mücadelesini, bağımsız geliştirici Eric Barone’un yalnız bir adamın hayali olan bir köy yaşamı RPG’sini multimilyon dolarlık bir fikrî mülke çevirmek için tek başına gösterdiği çabaları, Bungie’nin Star Wars ya da Yüzüklerin Efendisi kadar popüler olacağını umduğu, yepyeni bir evrende geçen Destiny’yi yaratmak için stüdyonun sonunu getirmek pahasına Microsoft’tan ayrılışı gibi konulara değinerek okurlarını oyun geliştiriciliğinin cehennem alevlerine çekiyor.


Gün boyu süren fazla mesaileri, yorgunluktan kızaran gözleri ve son dakika kurtarışlarını belgeleyen Kan, Ter ve Pikseller, hem oyun geliştiriciliği dünyasında çıkılan bir yolculuk hem de olabilecek en iyi oyunu yaratmak için dağ gibi engelleri aşan, isimsiz kahramanlara bir övgü niteliğinde.
Jason Schreier

Kan, Ter ve Pikseller Hakkında Ne Dediler?​

“Birçok geliştirici ve stüdyonun iyi ve kötü günlerine dair son ayrıntısına kadar araştırılmış, yer yer acı veren, ustalıkla yazılmış bir kitap.” – Cliff Bleszinski, Gears of War’un yaratıcısı
“Okunması gereken bir kitap… Sonuna geldiğinizde, keşke daha uzun olsaydı diyeceksiniz.” – Forbes.com
Toplamda 280 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini M. İhsan Tatari üstleniyor. Eserin editör koltuğunda Emre Aygün oturuyor. Kitabı yayıma hazırlayan ise Fatih Kulaz.
 
Üst
Alt