Hangi Sebze Nasıl Tüketilmeli?

Mia

New member
HanımZade
Katılım
26 Eyl 2016
Mesajlar
654
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Cinsiyet
Kadın
Rusya'nın tarım ilacı olduğunu öne sürerek ihracatını durdurduğu sebzeler iç piyasada satılıyor. Tüketirken dikkat!

Rusya
smilie1.gif
ilaç kalıntısı gerekçesiyle Türkiye'den sebze meyve alımını durdurunca domates fiyatları dibe vurdu. İhrac edilemeyen ürünler iç piyasa sürülüyor.
Geçen hafta iç piyasada 80 kuruştan 45 kuruşa gerileyen domates
smilie1.gif
yasağın devreye girmesiyle Antalya Kumluca Hali'nde 15 kuruşa kadar geriledi. Bu arada Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
smilie1.gif
ilaç kalıntısıyla ilgili aldığı tedbirleri anlatmak üzere Rusya'dan yetkilileri Türkiye'ye davet etti. Ancak davet mektubuna henüz cevap alamadı.
Ruslar’ın yemediği ürünü biz tükettiğimiz için bazı sebzelerde çok dikkatli olunmalı. İşte kimyasal atıklardan kurtulmanın pratik çözümleri..


Hangi ürünü nasıl tüketmeli?

Domates

-Domatesin kabuğunu soyup sirkeli suyla yıkamalı.

Patates;
Taze patates kazınarak soyulur ve kararmaması için sirkeli veya limonlu suya atılır. Eski patates ise kabukları ince soyulur. Pişeceği zaman doğranır.

-Üzümü yıkamadan yememeli.

Marul
smilie1.gif
Maydanoz
smilie1.gif
Tere


Marul
smilie1.gif
maydanoz
smilie1.gif
tere gibi çiğ olarak yenecek sebzeler
smilie1.gif
yıkandıp temizlendikten sonra 5-10 dakika sirkeli suda bekletilir
smilie1.gif
sonra iyice yıkanır.

Ispanak
smilie1.gif
Semizotu


Kökleri bıçakla kesilir. Sararmış çürümüş yapraklar ayrılır. Kalan kısımlar suyun içinde dört beş defa yıkanıp doğranır.

Lahana
smilie1.gif
Marul


Yaprakları ayrılarak kıvrımlarında böcek olmamaısına dikkat edilmelidir
smilie1.gif
birkaç defa yıkanmalı.

Pırasa

Üstten bir kat yaprak çıkartılır
smilie1.gif
bol su ile yıkanır ondan sonra doğranır.

Taze fasulye
smilie1.gif
Bakla


Birkaç defa su ile yıkanır. İki uçlarından kesilip kenarlarındaki kılçıklar çıkarılır. Kart olanları ise ayıklanır
smilie1.gif
daha sonra doğranır.

Kabak
smilie1.gif
Havuç
smilie1.gif
Yerelması


Bu sebzelerin kabukları önce yıkanır
smilie1.gif
sonra kazınır.

Bamya

Bol suyla yıkanır. Baş kısımları yuvarlanarak külah gibi çıkartılur. Sirkeli yada limonlu suya atılır.

Patlıcan

Yıkandıktan sonra başı kesilip uzunlamasına alacalı soyulur. Tuzlu suya atılıp yarım saat kadar acısı çıkması için bırakılır. Çıkarınca bir daha yıkanır ve doğranır.

Enginar

Bol suyla yıkanır. Sapları üzerinde on santim bırakarak kesilir. Kabukları kökten başlayarak beş sıra kadar bütün çıkartılır
smilie1.gif
kalan sert kısınlar ayıklanır
smilie1.gif
ortasındaki tüylü kısım bir kaşıkla oyularak alınır. Tuzlu ve bol limonlu suya atılarak bekletilir.

Kereviz

Önce yıkanır. Sonra dış kısımları tamamen beyaz kalıncaya kadar soyularak temizlenir. İsteğe göre dörde yahut sekize bölünerek ortasındaki yumuşak kısım çıkartılır. Kararmasını önlemek için limon suyuna atılır.
 
Üst
Alt