Güneş Tutulmasi Etkisi ! 1-7 Temmuz Haftalik Burc Yorumu !

Bugün Temmuz ayının ilk günü, burç yorumları açısından ise oldukça yoğun bir gün. Artık yaz mevsimini doruklarda yaşayacağımız zamanlar başladı. Okullar kapandı, seçimler bitti, tatiller planlandı. Peki hayatımıza ve geleceğimize dair planlar yaptık mı? Biz yapmasak da gökyüzü bizi yeni kararlar ve büyük değişimlere sürükleyecek. Temmuz ayında 2 tutulma yaşayacağız. Biri 2 Temmuz Yengeç burcundan Güneş Tutulması, diğeri ise 17 Temmuz’da yaşanacak Ay Tutulması. Temmuz ayı hepimiz için unutulmaz olacak diyebiliriz. Peki bu ayın ilk haftasında, Güneş tutulmasının etkisinde neler olacak. İşte Güneş tutulması etkileriyle 1 – 7 Temmuz haftalık burç yorumları…

1. Koç


koc-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Koç burçları insanların onlar hakkında ne düşündüğünü önemsemekten vazgeçmeliler. Önümüzdeki 7 hafta boyunca tüm gözlerin onlarında üzerinde olacağını söyleyebiliriz. Bu süreçte yaratıcılıklarını kullanıp yapmak istedikleri ne varsa onunla bir adım öne çıkmak için çaba sarf edebilirler. Ayrıca hedeflerine giden yolda yardım istemekten de çekinmemeliler.


2 Temmuz Salı günü yaşanacak Güneş tutulması etkisiyle haftayı planlı ve hızlı bitirmek isteyen Koç burçları bazı aksiliklerle ve iptallerle karşılaşabilirler. Diğer yandan uzun bir süredir gündemlerinde olan ya da rafa kaldırdıkları, erteledikleri ailevi meseleler değişime uğrayabilir. Yeni bir ev gündemde olabilir.

Haftanın son gününde başlayacak Merkür retrosuyla kafalarının karıştığını ya da hızlarının düştüğünü hissedebilirler. Bu süreçte geçmişte bıraktıkları biri tekrar karşılarına çıkabilir, ya da geçmişte yaşadıkları bir olay akıllarını karıştırabilir. Karşılarına çıkan şey her ne olursa olsun bunun bir sınav olup olmadığını düşünmeli, buna göre hareket etmeliler.



2. Boğa


bog-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Boğa burcu için hafta boyunca yenileme ve yenilenme konuları gündemde olacak. Temizlik, eşya değişimi ya da dekorasyon değişimi yapmak isteyebilirler. Ancak yaşam alanlarındaki sorunların çok daha başka olduğunu düşünen Boğa burçları ev arkadaşını değiştirmek ya da yeni bir eve çıkmak isteyebilirler.


2 Temmuz’da yaşanacak Aslan burcundaki Güneş tutulması etkisiyle önceden yapılmış planlara uymak zorunda kalabilirler. Ailevi konularda büyük değişimlere gidebilirler. Hafta ortasında ise gündemlerinde aşk olacak. Mars’ın Aslan burcuna geçmesiyle romantik ilişkilerde aşkla gururu bir arada yaşayabilirler.

Haftanın son günü Aslan burcunda başlayacak Merkür retrosu etkisiyle Boğa burçlarının bugüne kadar açığa çıkmamış duyguları ortaya çıkabilir. Onlardan kaçmak ve halının altına süpürmek yerine onlarla yüzleşmeleri çok daha mantıklı olacaktır. Bu süreçte duygularını doğru bir şekilde ifade etmek isteyen Boğa burçlar asabileşebilir ve olmadık çıkışlar yapabilirler.

3. İkizler


ikizler-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
İkizler burçları bu hafta boyunca yalnızca kendilerine öncelik verecek ve kendileri için güzel zamanlar ve ortamlar yaratacaklar. Sevdikleri arkadaşları, akrabaları ya da komşularıyla buluşmak isteyecek, evlerinden çok da uzaklaşmadan huzurlu vakitler kovalayacaklar. İstedikleri tek şey gündelik konulardan konuşmak ve biraz samimiyet. Ayrıca Mars’ın etkisiyle arzuları artacak. Uzun zamandır arkadaş olarak gördükleri biriyle yakınlaştıklarını fark edebilirler.


2 Temmuz’da Yengeç burcunda gerçekleşen Güneş tutulmasıyla ailevi konular finansal konularla birlikte gündeme gelebilir. Uzun zamandır belirsiz olan resmi bir konu netleşebilir. Diğer yandan kişisel gelirleriyle ilgili bazı değişiklikler yaşayabilirler. Tutulmanın bir diğer etkisi hayata bakış açılarına olacak. Bu konuda uzun uzun kafa yormak isteyebilirler.

Haftanın son günü yani pazar günü başlayacak Merkür retrosu etkisiyle yazmak ve üretmek için büyük bir istek duyabilirler. Yine retronun etkisiyle yaptıkları işlerden geri gönüşler, düzeltme ve revize etmek istekleri alabilirler. Yaptıkları işin yanlış yorumlanabileceğini düşünüyorlarsa mutlaka güvendikleri bir arkadaşlarından tavsiye almalılar.

4. Yengeç


yengec-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Yengeç burçları için haftanın kelimesi verimlilik! Hafta ortasında Yengeç burcundan ayrılıp Aslan burcuna geçen Mars burcunun etkisiyle iş yerinde ya da yaptıkları işte enerji patlaması yaşayabilirler. Hafta boyunca ne yapmak istediklerini çok iyi bilecek olan Yengeç burçları 18 Ağustos’a kadar vitesi yükseltip son gaz çalışmak, iyi işler yapmak ve daha çok para kazanmak için hevesli olacaklar. Bu süreçte hedefledikleri her şeyi elde etmeleri mümkün.


2 Temmuz’daki Güneş Tutulması Yengeç burcunda gerçekleşecek. Tutulmanın yükseleni ise Kova burcu. Yengeç burçları tutulmanın etkisiyle kendileriyle ilgili konulara, kişisel gelişimlerine ve hedeflerine odaklanmak isteyebilirler. 2 Temmuz sonrası özellikle ilişkilerle ilgili hayatlarını derinden etkileyecek bir haber alabilirler. Onları eleştirenler olacaktır ancak bu süreçte hoşgörüyü elden bırakmamalılar.

Haftanın son günü Merkür gerilemesi nedeniyle hafta boyunca hız kazanan mali konular sekteye uğrayabilir. Bu süreçte emek vererek kazandıkları paranın doğru yerlere gidip gitmediğini düşünebilirler ve yeni bir çözüm bulmak için çabalayabilirler.



5. Aslan


aslan-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Aslan burçlarının uzunca bir süre adeta karşı konulamaz olacağını söylesek yanlış olmaz. 1 Temmuz’dan 18 Ağustos’a kadar önlerine kırmızı halı serilecek ve tüm spot ışıkları onlara çevrilecek. Bu dikkat çekici etki yalnızca odak noktası olmalarını sağlamayacak, aynı zamanda kişisel tutkuları ve hayallerini de güçlendirecek. En önemlisi başkalarının kapris ve sıkıntılarıyla uğraşmak ya da onlara uyum sağlamaya çalışmayacaklar. Belki de hayatlarının en bağımsız ve güçlü döngülerinden birine giriyorlar diyebiliriz Aslan burçları için.


2 Temmuz Salı günü gerçekleşecek Güneş tutulmasının Aslan burcunda büyük kırılmalar meydana getireceğini söyleyebiliriz. Baştan aşağaı hayatlarındaki her konuda değişime hazır ve istekli hissedebilirler. Güneş tutulması Aslan burçlarını korkusuzca hayallerinin peşinden gitmeye itecek. Mücadeleci tarafları ortaya çıkacak. Aslan burçları sabit burçlar olsa da değişime ilk defa bu kadar hazır olacaklar. Önemli farkındalıkların vazgeçişleri de beraberinde getireceğini söyleyebiliriz. Diğer yandan Aslan burçlarının özellikle bu sıralar sağlıklarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Pazar günü Aslan burcunda gerçekleşecek Merkür retrosu ise yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Bu yüzden Aslan burçları özellikle 19 Temmuz’a kadar konuştukları yerleri ve söyledikleri şeyleri iyice ölçüp tartmalılar.

6. Başak


basak-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Birkaç yıldır özellikle iş ve kariyer konusunda kesintiler ve aksilikler yaşayan Başak burçları için bu hafta işler rayına oturuyor diyebiliriz. Sorumluluklardan, hedeflerden ve koşuşturmadan yoruldukları bu dönemde birazcık yavaşlamanın zaman kaybı olmadığını kabullenmeliler. Onlar yavaşlamayı kabul edip sahiplenirlerse işlerin çok daha hızla rayına gireceğini unutmamalılar.


2 Temmuz’daki Güneş tutulması hedeflerini tekrar masaya yatırmalarına neden olacak. Emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacakları şu dönemde öfkelerinin kurbanı olmadan ellerindeki kaynakları mantıklı bir şekilde değerlendirmeliler. Diğer yandan onları gururlandıran gelişmelerle haftaları daha keyifli hale gelecektir.

Haftanın son günü başlayacak Merkür retrosuyla hayattan tekrar zevk almaya başlayabilirler. Pazar günü meditasyon yapmak ya da onlara meditasyon gibi dinlendirici herhangi bir şey yapmak isteyebilirler. Gerileme etkisiyle iletişim kanalları aksaklığa uğrarken fantezi konusunda kendilerinden beklemedikleri düşüncelere kapılabilirler.

7. Terazi


terazi-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Mars’ın Aslan burcuna geçmesiyle 18 Ağustos’a kadar Terazi burçları için oldukça üretken ve eğlenceli bir döngü başlıyor diyebiliriz. Uzun bir süredir soluksuz bir maratonda gibi hissetseler de bu hafta biraz daha yavaş ve dinlendirici geçecek. Terazi burçlarının yapması gerekene anın tadını çıkarmak.


2 Temmuz’da Yengeç burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasıyla uzun zamandır çaba gösterdikleri işle ilgili bir proje ivme kazanabilir. Hatta tutulma, kendi işini kurmak ya da evlenmek gibi köklü değişimlere gebe olabilir. Diğer yandan aileyle ilgili uyuşmazlıklar yaşanabilir. Bu süreçte çaba sarf etmeleri ve uyumsuzluklara çare bulmaya çalışmaları gerekebilir.

Haftanın son günü başlayacak Merkür gerilemesi arkadaşlarla ilgili iletişim problemlerine, takım işlerinin gecikmesine ya da yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Bu yüzden özellikle hafta sonundan itibaren çok daha planlı ve düzenli ilerlemeleri ciddi bir sorun yaşamalarını engelleyecektir.

8. Akrep


akrep-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Mars’ın Aslan burcuna geçmesi kariyer evlerine geçecek olan Akrep burçları, artık çok daha iddialı fikirlerini korkusuzca ortaya koyacaktır. Derinlere gömdükleri bu fikirlerin ortaya çıkmasıyla hırslı yanlarını da çok daha net görecekler. Hedeflerini gerçekleştirmek için kritik adımlar atacak olan Akrep burçlarının bu uğurda birçok şeyi feda etmeleri gerekebilir.


2 Temmuz’da gerçekleşecek Güneş tutulması geçmişi hatırlatacak ve Akrep burçları kırgınlıkların hala dün gibi olduğunu gereken insanlara göstermekten çekinmeyecekler. Aynı zamanda eğitim konusunda yurt dışı, başka bir okul ya da şehir söz konusuysa bu hafta önemli gelişmeler yaşanacağını söyleyebiliriz.

Mars’ın kariyer evlerindeki etkisiyle ilerleme kaydetseler de haftanın son günü Merkür retrosu etkisiyle işlerinde bir yavaşlama, ya da bazı şeylerin iletişim problemleri nedeniyle ters gitmesi mümkün. Bu yüzden hafta için attıkları her adımda çok daha tedbirli davranmaları oldukça önemli.



9. Yay


yay-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Yay burçları bu hafta nihayet iyimser ve enerjik hallerine geri dönüyorlar. Hafta boyunca yenilenmek için ellerinden geleni yapacak Yay burçları girişimci ruhlarını da ortaya çıkaracaklar. Bazı becerilerini geliştirmek için eğitim konusuna odaklanmalarının yanı sıra iş yerlerinde de fikirleriyle bir adım öne çıkacaklarını söyleyebiliriz. Kendilerine yapacakları yatırımlarda fiyat etiketine çok da takılmamalılar.


Güneş tutulmasıyla birlikte uzun zamandır canlarını sıkan bir konuyla ilgili güzel bir haber alabilirler. Ev, miras, nafaka ve çocuklarla ilgili konular gündemlerinde olabilir. Gelir ve gider dengelerini yaniden gözden geçirmeleri gerekebilir. Seyahat ve aşk konuları bir araya gelebilir, ilişkisi olan Yay burçları bir adım ileri gitmeye karar verebilirler.

Pazar günü Merkür gerilemesinin başlamasıyla bazı karışıklıklar yaşanabilir. Gidecekleri etkinlikleri kaçırmaları söz konusu olabilir. Eğer yakın zamanda planladıkları bir seyahat varsa rezervasyonları ve biletleri tekrar gözden geçirmeli, herhangi bir yanlış anlama olup olmadığını kontrol etmeliler.

10. Oğlak


oglak-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Oğlak burçları için haftanın gündemi mahremiyet ve tutku. İlişki durumları en olursa olsun hafta boyunca yalnızca samimiyet ve şefkat arayacak olan Oğlak burçları eğer hoşlandıkları biri varsa fazla beklemek istemeyecekler. Harekete geçip işlerin bir sonuca varmasını sağlamak isteyebilirler.


2 Temmuz’da gerçekleşecek Güneş tutulmasıyla birlikte ilişkisi olan burçları partnerlerinin aldıkları kararlardan etkilenebilir. Ciddi ilişkilerde bir evlenme teklifi hiç beklenmedik bir zamanda gündeme gelebilir. Güneş tutulması tam karşıt burcunda, yani Yengeç burcunda gerçekleşen Kova burçlarının gündeminde ikili ilişkiler olacak. Bitişler ve başlangıçların yanı sıra hoş görülü ve sabırlı olmaları gereken bir dönemden geçecekler.

Haftanın son günü yaşanacak Merkür gerilemesiyle köşelerine çekilmek, yalnız kalmak ve kendilerini dinlemek isteyebilirler. Bu süreçte yalnız kalma isteklerini ifade etmekte zorlanabilir, sevdikleri kişilere karşı kırıcı olabilirler. Bu yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için daha sakin olmaları gerekecek.

11. Kova


kova-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Kova burçları bu hafta doğru kişiyi bulmak için yeterli enerjiye sahip olacaklar ve etraflarına çok daha farklı bir gözle bakacaklar. Onları yoracak tek şey ise bazı insanların gösterişli istekleri ve dramaları olacak. Ancak doğru kişilerle doğru bir şekilde iletişim kurarlarsa kendi zamanlarından ve emeklerinden fedakarlık etmeleri gerekmeyecek. Romantik anlamda kendilerine yakın hissettikleri kişiye tüm sırlarını açık etmeseler de bazı özel yanlarını göstermelerinde fayda var.


2 Temmuz’da gerçekleşecek Güneş tutulması “Unuttum” dedikleri konuları tekrar gündeme getirebilir. İçlerinde bir türlü aşamadıkları konularla yüzleşmek zorunda kalacak Kova burçları bu konuları aşmadan yollarına devam edemeyeceklerini biliyorlar. Bu yüzden özellikle bu hafta ve sonrasında ruhlarına iyi gelecek aktiviteler yapmaya özen göstermeliler.

Haftanın son günü başlayacak Merkür retrosuyla işlerin karışacağını söyleyebiliriz. Bu yüzden hafta boyunca iletişimle ilgili her konuda çok daha detaycı ve dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca söyledikleri şeylerin yanı sıra kullandıkları dil de kritik öneme sahip olacaktır.

12. Balık


balik-burcu-listelist.jpg
İllüstrasyon: Jaclyn Caris
Balık burçlarını stresli ve gergin bir hafta bekliyor diyebiliriz. Bu hafta evrenin onları bazı konularda uyardığını fark edebilirler. Tüm bu stresi ve gerginliği atmak için meditasyona ya da onları rahatlatacak herhangi bir aktiviteye yönelebilirler. İş yerinde sorumluluklar artabilir, iş arkadaşlarıyla anlaşmazlıklar yaşayabilirler. Tüm bunları atlatmak için biraz sakinleşmeye ihtiyaçları var.


2 Temmuz’da gerçekleşecek Güneş tutulması geleceğe yönelik köklü kararlar almalarına yardımcı olacak. Aşk hayatları dolu dizgin devam etse de yaşadıkları duygusal iniş çıkışların bu coşkuyu söndürmesin izin vermemeliler.

Pazar günü başlayacak Merkür gerilemesiyle uzun zamandır planladıkları şeyler sekteye uğrayabilir. Bu yüzden onlar için önemli olan ne varsa hafta sonunda önce sonlandırmak isteyebilirler.
 
Üst
Alt