Evlenmeye Hazır Olmadığınızın İşaretleri

Han

En Güzel Edep Güzel Ahlaktir...!
Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
7,620
Tepkime puanı
6,990
Puanları
0
Konum
Huzur🧿
Cinsiyet
Erkek
Evlilik kararı, hayatınızdaki en önemli adımlardan birisidir. Evlilik kararı almadan önce, hayatınızda böyle çok büyük bir değişime hazır olup olmadığınızdan emin olmalısınız. Peki bunu nasıl anlarsınız?

Partnerinizden daha fazla özerklik mi istiyorsunuz?
Herkesin yalnız zamana ve kendi kararlarını verme özgürlüğüne ihtiyacımız vardır. Bununla beraber, evlendikten sonra, kendinize öncelik vermekle ilişkinize öncelik vermek arasında bir denge kurmanız gerekir. Özerklik muhteşem bir şey ve kesinlikle aşk yaşamınız tarafından hapsedilmiş gibi hissetmemelisiniz.


5fbe64d40f25441e10d012c3.jpg


Bekar olmak bütünüyle arzu ettiğiniz şeyi arzu ettiğiniz zaman yapmakla ilgilidir, ancak o günler evlendiğinizde büyük çoğu zaman sona erer. Evliliğin zorluklarından biri bazen teslim olmaya hazır olmaktır. Evlilik esaret değildir ancak kimi zaman fedakarlık yapabilmektir. Zaman zaman teslim olmaya hazır değilseniz, evliliğe de hazır değilsiniz demektir.


5fbe64d30f25441e10d012bb.jpg


Para hakkında konuşmuyorsanız
Evliliklerin en stresli yanlarından biri mali durumu yönetmektir. Evlilikte maddi konuları açıkça konuşmak son derece önemlidir. Eşinizle para hakkında konuşmadıysanız, evlenmeye hazır değilsiniz. Bunun sebebi, paranın toplumumuzda tartışmama eğiliminde olduğumuz tabu konularından biri olması. Para hakkında nasıl hissettiğimiz ve nasıl para harcadığımız değerlerimizi yansıtır. Değerleri tartışmayan çiftler bir sonraki aşamaya geçmeye hazır değillerdir.

Ayrıca eşinizin para yönetimine de güven duymalısınız. Partnerinize şifreler ve finansal bilgiler konusunda güvenmiyorsanız, bu da düğümü bağlamaya hazır olmadığınızın bir başka işaretidir. Dürüstlük ve güven olmadan iyi bir ilişki olamaz. Her ikisi de zaman alır. Kendinize ya da diğer kişiye güvenmiyorsanız, yavaşlayın. İçinize bakın ve güvenin neden eksik olduğunu görün.

Sırlarınız var ise
Elbette ki herkezin sizinle ilgili her şeyi bilmesi gerekmez, bazı şeyler sadece sizi ilgilendirir. Ancak ilişkide kendinizi saklama ihtiyacı duyuyorsanız bu iyiye işaret değildir. Partnerinizin sizi yargılayabileceğinden ya da reddedeceğinden korktuğunuz için sır tutuyorsanız, o zaman evlilik taahhüdünde bulunmaya hazır değilsiniz. Sağlıklı bir hayat için mutlak güven şarttır.

Uzun vadeli bir planınız yoksa
Evlenmek, beraber bir gelecek inşa etmeye hazır olduğunuz manasına gelir. Evlenmeye hazır olmadığınızın bir başka işareti de, ilişkiniz için uzun süreli bir vizyonu tartışmamış olmanızdır. Hepimiz farklı beklentilerle ilişkilerimize geliriz. İlişkiler ve evlilik, farklı insanlar için farklı anlamlara gelebilir.

Kendinizi nerde yaşarken görüyorsunuz? Çocuk sahibi olmak ister misiniz? Tek eşli misiniz yoksa çok eşli mi? Partnerinizle 10 veya 20 yıl içinde hayatınızın nasıl olacağını düşünmek için zaman harcamadıysanız, muhtemelen evliliğe hazır değilsinizdir.

Boşanma önemli değil gibi görünüyorsa
Evlilik yalnızca bir kağıt parçasına imza atmak değildir. Aile, sosyal, mali ve manevi anlamda hem yasal hem de duygusal bir ortaklıktır. Özellikle çocuğunuz olduktan sonra evlilik boşanma ile silinebilecek bir şey değildir.

Öte yandan kimse boşanmak için evlenmez. İşler yolunda gitmezse boşanmak tabii ki bir çözüm olabilir ancak daha evlenmeden boşanmakla ilgili düşüncelere sahip olmak evliliğe hazır olmadığınızın ciddi bir işaretidir.

Şüpheleriniz mi var?
Bu hayatta emin olmanız gerekli olan bir şey var ise o da doğru kişi ile evleniyor olduğunuzdur. Herhangi bir şüpheniz var ise kararınızı yeniden değerlendirmelisiniz. Bu ilişkiyi aşkı bulmak için son şans olarak mı görüyorsunuz? Partnerinizi incitmekten korktuğunuz için mi evleniyorsunuz? Bunları iyi düşünün ve öyle karar verin.
 

Fineas

Epik
Kullanıcı
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
4,287
Tepkime puanı
4,885
Puanları
0
Konum
İzmir
Cinsiyet
Erkek
aynı şeylerı sevmek konusana katılmıyorum farklı seylerıde sevebılır karsındakı ama aynı değer yargılarına sahıpsen bıde sevıp guvenıyorsan evlenırsın bıraz zor iş :)
 

Me`Va

Mevsim.Org Doğru Adrestesiniz
Yönetici
Katılım
15 Eyl 2017
Mesajlar
3,722
Tepkime puanı
4,840
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Sevgiyle bakan gözler in..
Cinsiyet
Kadın
aynı şeylerı sevmek konusana katılmıyorum farklı seylerıde sevebılır karsındakı ama aynı değer yargılarına sahıpsen bıde sevıp guvenıyorsan evlenırsın bıraz zor iş :)
Aynen aynı değer ve saygı bu varsa tamam zaten
 

dvrzener

New member
Kullanıcı
Katılım
15 Ara 2020
Mesajlar
14
Tepkime puanı
9
Puanları
3
Yaş
34
Konum
balıkesir
Cinsiyet
Erkek
Eşim hıc güzel sözler kullanmıyor bana soyluyorum ona oda bana aklıma gelmıyor oysa ınternetten bakıp solese bıle mutlu olurdum .
 
Üst
Alt