- Katılım
- 27 Ağu 2016
- Mesajlar
- 393
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 0
- Cinsiyet
- Erkek
2 Su bardağı Un
125 gr margarin
1 su bardağı Toz şeker
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Süslemek için tarçın
Unu teflon bir tencerede rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan unun altını kapatın, içerisine dövülmüş ceviz ve toz şekeri erittiğiniz margarini ekleyip karıştırın. Eğer toparlanmazsa biraz elinizle su serpin. Sonra çiğ köfte şekli verip servis tabağına alın. Arzu ederseniz üzerine tarçın serpin.
Not: Helvayı karıştırınca tadına bakın şekeri az gelirse biraz daha ekleyin.
125 gr margarin
1 su bardağı Toz şeker
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Süslemek için tarçın
Unu teflon bir tencerede rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan unun altını kapatın, içerisine dövülmüş ceviz ve toz şekeri erittiğiniz margarini ekleyip karıştırın. Eğer toparlanmazsa biraz elinizle su serpin. Sonra çiğ köfte şekli verip servis tabağına alın. Arzu ederseniz üzerine tarçın serpin.
Not: Helvayı karıştırınca tadına bakın şekeri az gelirse biraz daha ekleyin.