Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Oluşturulur?

  • Konbuyu başlatan Eqe
  • Başlangıç tarihi
E

Eqe

Guest
Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Oluşturulur?

Anne babayı en çok zorlayan konulardan biri bebeğin uyku düzenidir. Yeni doğmuş bebekler günde 14 ila 18 saat arası uyurlar ama genellikle bebeğinizin uyuduğu zaman sizin uyumasını istediğiniz zaman değildir. Gündüz bütün gün uyuyan bebeğiniz bütün geceyi uyanık geçirebilir. Bunun sonucunda uykusuz yorgun ve canından bezmiş bir anne baba profili ortaya çıkar.

Uyuyan Bebek (5)Yeni doğmuş bebeğin uykusunun düzene girmesi biraz zaman ister ve gerçekten sabır gerektiren bir iştir. Bütün gece uyumayan ve sık sık ağlayan bebeğiniz sizi canınızdan bezdirse de sakın umutsuzluğa kapılmayın unutmayın bu geçici bir dönem.

Bebeğinizi hastaneden evinize getirdiğiniz ilk günden itibaren karyolasında yatırabilirsiniz. Karyolasını seçerken parmaklıklı , istediğiniz zaman parmaklığı açabileceğiniz ,bebeği kolay yatırıp kolayca kucağınıza alabileceğiniz bir bir karyola seçmeye dikkat etmelisiniz.

Bebeğin ilk aylarında sıcak tutulması diğer bir önemli konu. Bebeğiniz titreme , beden sıcaklığı üretme veya beden sıcaklığını ayarlayabilme gibi yeteneklerden yoksun olacağı için uyuduğu odanın sıcaklığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Odanın sıcaklığının 24 derece civarında olması bebek için uygundur.

Bebeğin odasının sıcaklığına karar vermekte zorlanıyorsanız bebeğinizi gözlemleyerek işe başlayın. Bebek rahat ve huzurluysa üşümüyor demektir. Elinizi ensesine koyduğunuzda ensesi terliyse oda sıcak demektir . Tam tersi elinizi ensesine koyduğunuzda soğuksa bu da üşüyor demektir. Bebeklerin özellikle elleri ve ayakları çok çabuk üşür çorap giydirmeyi ve gerekirse eldiven takmayı ihmal etmeyin.

Bebeğin odasının düzenli olarak havalandırılmasına da dikkat etmek gerekir. Havalandırmayı bebeğiniz odada değilken yapmanız uygun olur.

Diğer bir önemli konu da bebeğin yatakta nasıl yatırılacağı dır. Bebek hiçbir zaman gelişigüzel yatağa bırakılmamalıdır. Bebeği yan mı yatırmalı yoksa yüzükoyun mu yatmalı konusunda ki görüşler farklıdır. Uzmanlar yan yatırmayı da yüzükoyun yatırmayı da onaylasa da önemli olan bebeğin rahat nefes aldığı pozisyonda yatmasıdır.
 
Üst
Alt