Baş ağrısını geçirmek için öneriler

  • Konbuyu başlatan Muzik
  • Başlangıç tarihi
M

Muzik

Guest
Ba%C5%9F-A%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1-Ge%C3%A7irmeye-Yard%C4%B1mc%C4%B1-Do%C4%9Fal-%C3%96neriler.jpg



Stres, sinir, uykusuzluk, tansiyon; yaşadığınız şiddetli baş ağrısının pek çok nedeni olabilir. Boyundan ve alın bölgesinden başlayan ve tüm baş bölgesine yayılan öyle bir ağrı ki bu tüm hayatınızı kilitliyor, hiçbir iş yapamayacak hale geliyorsunuz. Peki şiddetli baş ağrısını ilaç kullanmadan geçirmek mümkün mü? Tamamen bitkisel, doğal yöntemlerle bu ağrıdan kurtulabilir miyiz? İşte baş ağrısı nasıl geçer diyenler için evde kolayca uygulanabilecek doğal yöntemler.

Himalaya tuzu ve limon suyu

Bir bardak taze sıkılmış limon suyunun içine iki çay kaşığı Himalaya tuzunu çözelti haline gelene kadar iyice karıştırın. Normal tuz kullanmayın. Çözeltinin içinde yarım bardak su ekleyip bir dikişte için. Himalaya tuzunu tüm aktarlarda bulabilirsiniz. Himalaya tuzu bilim insanlarının 118 iyi madde olarak tanımladığı minerallerin 84’ünü ihtiva ediyor. Bu tuz içerdiği mineraller sayesinde kandaki serotonin düzeyini artırıyor. Bu mineraller ayrıca sinir sistemini güçlendirip vücuttaki asit-alkali dengesini normalleştiriyor. Böylece baş ağrısı bıçak gibi kesiliyor. Bu karışım migren ağrılarına da çok iyi geliyor.

Şakak masajı

Baş ağrısı nasıl geçer diye yakınanlar için oldukça etkili yöntemlerden biri de masaj. Özellikle şakak bölgesine yapacağınız parmak masajı ağrınızın kesilmesinde oldukça etkili olacak. Şakak bölgesinin tam ortasında bulunan kası, baş ve orta parmağınızla, bu bölgedeki yumuşamayı hissedene kadar ovun. Bu noktayı bulmakta zorluk çekerseniz parmaklarınızı şakaklarınıza yerleştirin ve azı dişlerini birkaç kere sıkın. Bu bölgesindeki bazı kasların kasıldığını hissedecekseniz. Bu kasa yapacağınız masaj baş ağrınızın azalmasına yardımcı olacak.

Bitki çayları

Bitki çayları özellikle sinüslerdeki iltihabın veya mevsimsel alerjilerin neden olduğu baş ağrılarına oldukça iyi geliyor. Bu tip baş ağrılarında meyan kökü çayı ve zencefilin yanı sıra lavanta, melisa ve papatya çaylarını da aşırı olmamak kaydıyla içebilirsiniz. Bu bitki çaylarının yanı sıra okaliptüs, kasımpatı çiçeği ve yeşil çay da sinüzite bağlı ağrıların hafiflemesinde oldukça etkili. Bitkisel çaylar kasları rahatlatarak sinirleri yatıştırıyor. Böylece özellikle stres kaynaklı ağrıların azalmasını sağlıyor. Kedi otu da yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisiyle bilinen bir bitki. Günümüzde çay halinin yanı sıra hap ve tablet olarak eczanelerde de bulabileceğiniz kedi otu, baş ağrısı nasıl geçer diye düşünenlerin başvurabileceği bir başka yöntem. Hangisi olursa olsun bitki çaylarını günde 2-3 bardaktan daha fazla tüketmek tavsiye edilmiyor.
 
Üst
Alt