Asker Alma Genel Müdürlüğü-Erken Sevk Talebi ve Tercihi

Han

En Güzel Edep Güzel Ahlaktir...!
Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
7,620
Tepkime puanı
6,990
Puanları
0
Konum
Huzur🧿
Cinsiyet
Erkek

Erken Sevk Talebi ve Tercihi


YEDEK SUBAY/YEDEK ASTSUBAY ERKEN SEVK İŞLEMLERİ

1. Askere sevkleri herhangi bir sebeple ertelenmiş olanların erken sevk başvurusu yapabilmeleri için evvela celp ve sınıflandırma tarihlerine kadar ertelemesini yapan makamdan (yüksek lisans ve doktora eğitimi yapanlar dilekçe ile askerlik şubesi başkanlıklarına başvuru ederek) bu ertelemelerini iptal ettirmeleri ve erken sevk başvurusunda bulunmaları gerekir.

2. Ertelemesi iptal edilerek erken sevki uygun görülenlerden celbe katılmayanların erteleme koşulları devam ediyorsa tekrar ilgili makama başvuru ederek ertelemelerini yeniden yaptırmaları gerekir. Bu yükümlülerden sevk edileceği tarihe kadar tekrar ertelemesini yaptırmayanlar hakkında bakaya işlemi yapılır.

3. Erken sevk dilekçesi verildiğinde; önlisans, lisans ve yüksek lisans mezuniyeti sebebiyle yapılan sevk tehiri ya da yurtdışı işçi/işveren sevk tehiri gibi kişinin kendi isteği üzerine yapılan ertelemelerin kişiler tarafından iptal ettirilmesinden sonra erken sevk dilekçesi işleme alınır. Herhangi bir kurum/makam tarafından teklif edilen ya da anne, baba gibi diğer bir kişinin teklifi üzerine (kardeş ertelemesi) sevk tehiri yapılmış ise erken sevk dilekçesinin işleme konulması için önce bu makam ya da kişiler tarafından mevcut sevk tehiri iptalinin yapılması gerekir.

4. Sevke tabi yükümlüler için duyurular, TRT ve Ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları yapılır, bunun dışında aynı duyuru Mevsim.org adresinde ve TRT teleteks sayfasında da yayımlanır. Ayrıca adrese bir tebligat yapılmaz.

HİZMET VE CELP DÖNEMİ TERCİHİ UYGULAMASI

1. Yoklamasını yaptırdıktan sonra celp dönemi tercihi yapmak isteyen ya da eski tercihlerini değiştirmek isteyenlerin başvuruları kabul edilir. Sınıflandırma nitelik listeleri alındıktan sonra yapılan celp değişiklik talepleri karşılanmaz.

2. Teknik bilimler meslek yüksekokulundan ya da meslek yüksekokullarının teknik bölümlerinden mezun olanlar ve mesleki ve teknik lise mezunları ile tarım, turizm ve mevsimlere bağlı sektörlerde faaliyette bulunan yükümlülerin celp ve sevk döneminde silahaltına alınma talepleri dikkate alınır. Tarım, turizm ve mevsimlere bağlı sektörlerde faaliyette bulunanler, il/ilçe müdürlüklerinden ya da muhtarlıklardan faaliyetlerini ispatlayan belgelerle başvuru etmeleri halinde başvuruları kabul edilir ve talepleri MBS’ye işlenir. Bunlardan sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonraki celp dönemi değişiklik talepleri dikkate alınmaz


T.C. Milli Savunma Bakanlığı
 
Üst
Alt